Skräpplockardag

Håll Backe rent!

Eleverna på Centralskolan i Backe har under dagen haft haft sin årliga skräpplockardag. De har städat skolgården, centrum och området kring Fjällsjögårdsbacken, för 15e året i rad! Barnen var väldigt upprörda över att se krossat glas i naturen, som djuren kan göra sig illa på, och pantflaskor som ligger och skräpar på byn fastän de kan återvinnas på ICA. Vid ingången till ICA i Backe hänger förresten lite av de miljötips som skolbarnen delade ut till bybor för ett tag sedan. Barnen är väldigt miljömedvetna, men hur är det med oss vuxna? Alla bör ta sitt ansvar och tillsammans se till att hålla rent och snyggt i byn!

Varje vår organiserar Håll Sverige Rent Nationella Skräpplockardagarna - Sveriges största manifestation mot nedskräpning. 2012 deltog fler än 675 000 personer i manifestationen, många av dem från skolor och förskolor. Skräpplockardagarna är inte i första hand en städinsats, utan handlar om att se skräpet i sin närmiljö och ändra sitt beteende. Har man varit ute och plockat skräp tänker man sig för innan man skräpar ned i fortsättningen. Genom Skräpplockardagarna kan både barn och vuxna vara med i ett positivt förändringsarbete och själva göra skillnad.

Backe centralskola är den enda skolan i kommunen som är med under Grön Flagg. De tror att handlingskraft och framtidstro hos nästa generation krävs för att kunna anta de stora utmaningar vi står inför. Verktyget Grön Flagg ger barn och unga fantastiska förutsättningar att arbeta aktivt med hållbar utveckling på ett roligt och engagerande sätt. Grön Flagg innebär att alla blir delaktiga i hållbarhetsarbetet – samtidigt som man jobbar mot mål och riktlinjer i läroplaner. Grunden i Grön Flagg är inflytande – allt arbete inom Grön Flagg utgår från barnens och elevernas idéer och nyfikenhet. Grön Flagg är också ett bra sätt för skolan och förskolan att visa upp sitt hållbarhetsarbete för omgivningen.

 

Developed by
SCS Design

Supported by
EU jordbruksfonden
Fjällsjö Framtid

 

Contact details

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Get here

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.