Backe IF i ett spännande samarbete.

Flera idrottsföreningar planerar ett samarbete med ungdomsfotbollen, det är Rossöns IF, Backe IF,  Resele IF, Junsele IF, Ådalslidens SK och Ramsele IK.
En informationsträff skedde den 1: a augusti i Junsele med ca 50 flickor och pojkar f. 2006-2015+ ledare och föräldrar. Instruktörer från Ångermanlands fotbollsförbund var också där och instruerade och hjälpte till, nästa träff blir i september i Ramsele.
 Nu ska projektet förankras hos respektive idrottsförening och ordförande.
Det planeras träffar vartefter i övriga byar samt utbildning av nya instruktörer, samt information på skolorna i Västraområdet. Även fler idrottsföreningar är välkomna i projektet.
Citat LT: – Nu började vi med att samla ungdomar under temat fotboll, men det primära är inte fotbollen i sig utan att ungdomarna ska känna gemenskap, respektera varandra, lära sig jobba i grupp och känna sig trygg med framtiden, säger Lasse Strömberg, som tillsammans med Tomas Hellgren i Junsele är huvudmännen bakom den här nya satningen.
När det gäller de yngre barnen planeras det träffar med fotbollslek på hemmaplan, berättar Arne Carlström, ordf. Backe IF.

 

Developed by
SCS Design

Supported by
EU jordbruksfonden
Fjällsjö Framtid

 

Contact details

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Get here

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.