Beställ Telia öppen fiber!

Klicka på rubriken för att läsa hela inlägget eller Läs mer nere i vänstra hörnet på inlägget!
Vid tillräckligt stort intresse kommer Telia Öppen Fiber att bygga ut i Backe. Med Telia öppen fiber är Telia nätägare men fibernätet blir även öppet för andra tjänsteleverantörer. För att registrera dig gå in på landsbygd.oppenfiber.se 
Behöver du hjälp eller har frågor kontakta Christer Johansson som är ambassadör för Telias öppen fiber i Backe på tel 070-687 96 07 eller mail: fiberibacke@gmail.com
Finns även mer information om anmälan och frågor på Facebooksidan "Du vet att du kommer från Backe, Fjällsjö"
Har pratat med Ann-Loise Hansson, Strömsunds Kommuns Bredbandssamordnare och hon säger så här:
Huvudsaken är att utbyggnaden kommer igång, vilken aktör som gör det spelar ingen roll. När det gäller Telia så har dom redan grunden i Backe genom att deras fiber på byn, bland annat i hyreshusen och skolan . Hon sa också att det är viktigt att dom som vill ha fiber beställer från Telia. Det behövs många beställningar för att det ska bli fiber!
Det har tillkommit flera anmälningar under senaste dagarna, sprid detta till vänner, bekanta och grannar, men även till de som bor tillfälligtvis i sina villor och fritidshus.
Fjällsjö Framtid hjälper också till med anmälningar. Man får 200 kr i rabatt när man anmäler sej via internet med bank-id eller mobilt-bank-id.
Så här skriver Servanet på sin sida: Efter beslut i Strömsunds kommunstyrelse så står det klart att kostnaden för utbyggnad av fibernätet i kommunen överstiger budgeten för innevarande år. Det här beror delvis på kostnadsfördyringar i påbörjade projekt, vilket gör att kommunen har tvingats till tuffa prioriteringar då utrymmet för nya fiberprojekt i år har blivit begränsade i och med detta. Det här drabbar tyvärr ditt område och tidsplanen för en fiberutbyggnad till dig blir därmed framflyttad och kommer att prioriteras kommande år. Vi beklagar det här och gör allt vi kan för att finna lösningar!
Om man vill kan man säga upp avtalet med Servanet som inte är bindande.
 

 

 

 

Developed by
SCS Design

Supported by
EU jordbruksfonden
Fjällsjö Framtid

 

Contact details

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Get here

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.