Evenemang

Höstmarknan

Det blev en blåsig men gemytlig höstmarknad i Hälsoträdgårn i söndags.

Bland besökarna fanns boenden från Älvgården samt andra bybor som smakade på skördesoppa, gick tipsslinga och kollade runt i trädgården. Det blev tabberas på soppan och all sylt som tillagats sålde slut! Det såldes även lite svamp, tavlor och annat.

Vill även passa på att säga att det är fritt fram att smaka på det som finns att äta i trädgården - från vägen sett är allt i den vänstra delen av "cirkeln" ätbart. Det finns även pallkragar vid vattnet med lite dill, persilja, potatis, lök, m.m.

Trädgårdslotteriet fortsätter att säljas på Byservicekontoret till förmån för trädgårn, kom gärna in och köp en lott! Vinnarna från tipsslingan presenteras här inom kort.

Foto: Ida Sundin

Taggar: 

Höstmarknad 13 sept

Höstmarknad i Hälsoträdgårn i Backe (vid gamla lasarettet)

Söndagen den 13/9 klockan 11:00-15:00


Kom och gå tipsrundan, köp lotter och smaka skördesoppan, köp sylter, mos, marmelad, svamp & knäckebröd, armband & akvareller, drick en kopp kaffe, träffa folk och njut av hösten!

Välkommen!

Taggar: 

Vill du vara med på höstfesten?

Höstfest i Hälsoträdgårn - Söndag 13 september

Vill du vara med och sälja hantverk, grönsaker eller hembakat?

Kontakta Marika 072 - 5140 907

Taggar: 

Bildutställning

Tack Gunnar Bergström för alla fina bilder till bloggen!

Under Fjällsjö Konstförenings utställning imorgon (15 november) kommer bilder från Hälsoträdgården att ställas ut. Välkommen till Fjällsjöhallen kl.13.00-15.00 är det utställning och kl.15.00 börjar årsmötet.

Taggar: 

Höstfesten 2014

Den 12 oktober var det höstfest i Hälsoträdgårn bredvid Lasarettet i Backe. Trots kylan så kom ett 60 tal personer till trädgårn där det fanns diverse försäljning, bl.a. varmkorv, sylt, ljus, ankägg, bröd, sötsaker och stickat. Det bjöds på värmande örtté från trädgårn och en familj från Syrien bjöd på bullar och pitabröd. Man kunde även smaka på sylten som skolbarnen kokat och pinfärskla korovor från odlingarna! Det var många som blev nostalgiska över smaken som de kom ihåg från barndomen..

Dan och Susanne Forsberg hade skänkt Fjällsjö Honung från sina nordiska bin så man kunde få smaka på skillnaden mellan vår och sommarhonung! Det fanns även ritningar för att bygga bi- och fjärilsholkar samt trädgårdspyssel. Det var många som gick tipsslingan och gick med näsorna i myllan för att leta reda på svaren på trädgårdsfrågorna. Frågorna översattes även till engelska och tigrinja för våra eritreanska flyktingar.

I foajén finns det artiklar och foton uppsatta över Lasarettets 50-åriga historia och många gick in till caféet för att värma upp sig. Hans-Göran Rångefors stod för uppskattad piano och dragspelsunderhållning.

 

Taggar: 

Första skörden i Hälsoträdgårn

I slutet av septemeber var skolbarnen och skördade i Hälsoträdgårn! Även några nyfikna boenden från Älvgården kom ner. Det provsmakades av alla örter, plockades svartvinbär, aronia, rabarber, korovor, morötter och olika sorters sallad. Mest roligt var nog rabarberbladen aka hattarna.. Det sjöngs sånger om daggkåporna och blåbären och sen gick vi tillbaka till skolan och dippade korovsstavar i egengjord örtdipp. Dagen efter var det syltverkstad och provsmakning! Andra bybor hade chansen att smaka sylten på Höstfesten.

Det blev några jordgubbar och väldigt mycket smultron. Smultronen blommade ända tills frosten kom. Salladen växte på sig och de som promenerade förbi pallkragarna under sommaren kunde få ta sig en smakbit. Vi plockade även sallad och tog upp till Älvgården tillsammans med en bukett blåklint i olika färger från trädgården. Barnen ville även ha med sin en blåklint var då de gick hem. De blå var populärast.

Taggar: 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.