Upptäck 6 mil stigar! Vandra upp på berg, förbi sjöar, i djupa skogar och längs älven... i våra...

Den vackra naturen och riklig tillgång på vilt ger fina och minnesrika upplevelser

Skidanläggning, sporthall, utegym, skyttebana, elljusspår, fotbollsplan, kanotuthyrning,...

Backe kan erbjuda natur och djurliv inpå knuten och ett avslappnat tempo. Den lilla byn med det...

141
97
99
87
 

Evenemang

Bio Valhall Rossön

sön, 2019/03/24

Bio Valhall Rossön

sön, 2019/03/24

Fjällsjö Församlingshem

sön, 2019/03/24
 

Vandringseldorado

Upptäck 6 mil stigar! Vandra upp på berg, förbi sjöar, i djupa skogar och längs älven......

 

Fjällsjö Bladet

Klicka på bilden för att läsa senaste numret av FjällsjöBladet

 

Byservicekontor

Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtids byservicekontor finns på torget mitt i byn...

Skolan i Backe

Skolan i Backe: Ritningsförslag på högstadiets ombyggnation, besiktningsprotokoll och utlåtanden gällande FLM-skolan finns att läsa på Fjällsjö Framtids kontor.

Dags att nominera Årets Fjällsjöbo

 

Nomineringar mottages till ÅRETS FJÄLLSJÖBO,  Eldsjälar som har gjort en extra.Priset delas ut på Fjällsjö Framtids Årsmöte. Skicka, ring eller kom in med ditt förslag Fjällsjö Framtid Tel. 0624101 69. fjallsjoframtid@backe.nu

Ströms Folkdanslag underhöll Älvgårdens gäster

Veronica Orrell tog kontakt med Jörgen Olofsson i höstas efter att det varit underhållning av ett gäng som dansade och sjöng på Älvgården. Det blev mycket uppskattat och då tänkte hon gammeldans vore nog något för de boende att minnas tillbaka när de var unga. Söndagens dansuppvisning med Ströms Folkdanslag blev mycket uppskattat, de var också upp och dansade med en del av de boende. Strömslaget med musikanter vill gärna komma tillbaka.
Det var så kul att se dom gamla lysa upp, säger Veronica Orrell. Klicka på inlägget så kommer det upp fler bilder.
Foto: Veronica Orrell och Christina Olofsson

Stenhammarlsoppet

Resultatslista Stenhammarsloppet

Foto Gunnar Bergström

Hoppfullt och hopplöst. Rörande och upprörande.

Hoppfullt och hopplöst. Rörande och upprörande.

Ungefär så kändes det efter torsdagens möte angående skolkrisen i byn. Det var rörande att se en sådan uppslutning av bybor! Uppskattningsvis satt där ca 100 personer i aulan för att lyssna till vad Strömsunds kommun skulle presentera för planer för skolan. Samtidigt fanns där en hopplös känsla av att inte bli lyssnad på, trots det positiva besked att alternativet att renovera klart låg- och mellanstadiet även skulle bli det billigaste. Hela tre gånger så billigt som att flytta alla elever till högstadiet.

Inledningsvis öppnade Fjällsjö Framtids ordförande Margareta Mårtensson mötet med några väl valda ord där det framgick att vi för byns och barnens framtid inte ser något annat alternativ än att fortsätta renoveringen av låg- och mellanstadiebyggnaden. Mötesordförande var Maj-Brith Fröhlander. Kommunen representerades av skolchefen Lars Thorin och tekniske chefen Rickard Persson, kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, Lena Johansson, ordförande i barn- kultur och utbildningsnämnden, kommunchefen Anneli Svensson och oppositionsrådet Kerstin Engkvist.

Utställningen Kvinna.

Den 9 Mars var den årliga konstutställningen KVINNA i f.d. Backes sjukhusfoajé. Besökarna hade många fina alster i olika tekniker att beskåda.
Konstnärerna som ställde ut var: Ed Dufvenberg, Backe, Annie Hassel, Umeå, Maria Lövgren, Strömsund, Karin Jönsson, Sikås, Ann-Charlott Palmqvist, Krokom, Jeanette Gunnarsson, Älandsbro, Katarina Karlsson Salomonsson, Härnösand och Linnéa Bergström, Noret.

Skrivelsen som politiker och tjänstemän fick med sej från mötet

Skolkrisen i Backe - bakgrund

Strömsunds kommun har som ett förslag att riva skoldelen där låg- och mellanstadiet i Backe håller till, istället för att fortsätta med renoveringen som redan påbörjats. Alternativet kommunen föreslår är att flytta alla barn från lillskolan till högstadiet istället, eller t.o.m. skicka barnen till Hoting, Rossön eller Strömsund. Något som vi anser överhuvudtaget inte är ett alternativ för Backes framtid. Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid, Riddarens förskolas föräldraråd och Fjällsjöskolans föräldraråd ser endast ett alternativ ur ett framtidsperspektiv och det är att renovera lillskolan.

Sidor

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

Skicka email
Kontakt

 

Hitta hit