Kul på hjul för alla åldrar! Pumptrack, Skills Arena, Pumptrail, Dirtline, Wallride och Jumpzone...

Upptäck 6 mil stigar! Vandra upp på berg, förbi sjöar, i djupa skogar och längs älven... i våra...

Den vackra naturen och riklig tillgång på vilt ger fina och minnesrika upplevelser

Bike Park, Skidanläggning, sporthall, utegym, skyttebana, elljusspår, fotbollsplan,...

Backe kan erbjuda natur och djurliv inpå knuten och ett avslappnat tempo. Den lilla byn med det...

 

Evenemang

Julmarknad i Backe

lör, 2021/11/27
 

Vandringseldorado

Upptäck 6 mil stigar! Vandra upp på berg, förbi sjöar, i djupa skogar och längs älven......

 

Backe Bike Park

Kul på hjul för alla åldrar! Pumptrack, Skills Arena, Pumptrail, Dirtline, Wallride och...

 

Byservicekontor

Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtids byservicekontor finns på torget mitt i byn...

Intresseanmälan för utbyar!

Det har blivit ändrade planer i fiberutbyggnaden
Det är tänkt att söka bidrag för att bygga ut fibern, men för att vi ska vara berättigade att söka bidrag så måste vi bygga till byarna runt Backe samtidigt som vi bygger Backe. Post och telestyrelsen har ett stoppdatum som är 9 Augusti för att söka bidrag 2021, vi behöver därför få in intresse från ALLA byar runt Backe, från Jansjö till Söredsta, från Backe till Rudsjö, från Backe till Vängel och Silsjönäs. Har folk listor på intresse i byarna så tar vi gärna del av dom, ni kan även lämna intresse via länken till formuläret här under. Hjälp oss göra verklighet av fiberutbyggnaden i Backe med omnejd!
Länk till intresseanmälan:

Vill ni sälja på julmarknaden?

I år kommer det bli en julmarknad utomhus!
Lördagen 27 november (Första adventshelgen).

Plats: Planen utanför Pausa i Backe.
Anmälan till fjallsjoframtid@backe.nu eller ring 0624-101 69
Pris: 100kr /bord.

Invigningen - resultatlista och lotteri

Klicka på länken för att komma till resultatlistan från tävlingen, för de barn som vill veta vilken tid de cyklade på! Så de som vill kan tävla mot sitt eget personbästa.

De vinnare som inte hämtat upp sina priser: Nr.3, Nr 49, Nr 54. Välkommen in på Fjällsjö Framtids byservicekontor på torget i Backe för att hämtat era priser! Öppet 09-15. Eller ring så löser vi det!

Backe Bike Park är nu invigd!

Vilken dag! Och vilken uppslutning! Kring 100 besökare hade samlats för att inviga Backe Bike Park i lördags! Uppehåll från regandet lagom till tävlingen! 32 startande barn i Backe pumptrack championship! Vem kan pumpa snabbast runt banan? Taggade barn tävlade alla mot Elina Davidssons tid och för eget personbästa givetvis Elina peppade, instruerade och demonstrerade tekniker att använda sig av i pumptracken. 'Sänk sadeln, var så lätt som möjligt upp för guppen och tryck till rejält efter guppen. Träna träna träna många många varv för att få in känslan' hälsar hon! Proffsen accelererar i kurvorna, som är velodromformade. Meningen med pumptrack är att man efter att ha trampat upp farten kunna pumpa sig runt banan utan att trampa! Förutom pumptrack finns här dirtline med hopp och wallride, pumptrail och skills arena med jump zone Sju funktionärer från ungdomsgruppen hjälpte till med dekorationer, lotteri och korvförsäljning, dj, assistans vid bandklippning, prisutdelning och städ efteråt! Tillsammans med ett antal vuxna funktionärer rodde vi det hela i hamn! Stort tack till alla som hjälpt till idag!!! Fler bilder kommer sen till backe bikeparks facebooksida och instagram.

Program för invigningen på lördag

INVIGNING BACKE BIKE PARK Lördagen 2 oktober kl.12-14

ELINA DAVIDSSON - Svensk elitcyklist gästar pumptrack! Elina är vinnare av RedBull pumptrack world championship qualifier i Sverige 2019, även svensk mästarinna i downhill 2021. Hon kommer att inviga banan kl.12.00 och därefter cykla banan och ge barn och ungdomar tips på tekniker.

TÄVLING - pumpa snabbast runt banan! Gratis att delta! Alla tävlar mot Elinas tid och vinnaren får cykla duell mot Elina! Tävlingen börjar strax efter att banan är invigd. Medaljer till de allra yngsta, priser till de tre snabbaste.

Varmkorvförsäljning, godisregn och lotteri med cykeltema. ICA Nära Backe bjuder på saft och bullar, Pausa Kiosk och Café bjuder på glass till de barn som är först på plats! Ballonger och cykeldekaler till alla barn!

Prova på kickbike och skateboard - låneutrustning finns på plats. Gratis utlån för barn och ungdomar som en del av avgiftsfria aktiviteter genom Strömsunds kommun.

Kläder efter väder! Hjälm på och ha skoj!

Välkomna!!!

Byloppis på lördag 2 okt!

Loppiskartor kommer att finnas på Pausa Kiosk och Café. Adresser till loppisarna som deltar i Byloppis på lördag: Ronja nordin kyrkvägen 45, Helene Nordin kyrkvägen 45, Johanna Möller/Palinski kyrkvägen 45, Eivor Olofsson stationsvägen 34, Björn Sjödin skogsvägen 10, Märtis Orrell stenhammaren, Anita Myhr Strandvägen 26, Susanne Johansson, Roger och Helene sporthallen, Christer och Karin Berggren tallvägen 9, Marianne och anny tallvägen 9, Helga tingshuset kyrkvägen 22, Britt nordin Strandvägen, Anton Ivarsson sporthallen, Anette Norén sporthallen, Ida berg sporthallen och Ida Sundin sporthallen. Se facebook för mer info

Invigning Backe bike park Lördag kl12-14!

INVIGNING BACKE BIKE PARK
Lördagen 2 oktober kl.12-14

ELINA DAVIDSSON - Svensk elitcyklist gästar pumptrack!

TÄVLING - pumpa snabbast runt banan!

Godisregn, lotteri, varmkorv och fika

Prova på kickbike och skateboard - låneutrustning finns på plats

Välkomna!!!

Sidor

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.