Upptäck 6 mil stigar! Vandra upp på berg, förbi sjöar, i djupa skogar och längs älven... i våra...

Den vackra naturen och riklig tillgång på vilt ger fina och minnesrika upplevelser

Skidanläggning, sporthall, utegym, skyttebana, elljusspår, fotbollsplan, kanotuthyrning,...

Backe kan erbjuda natur och djurliv inpå knuten och ett avslappnat tempo. Den lilla byn med det...

 

Vandringseldorado

Upptäck 6 mil stigar! Vandra upp på berg, förbi sjöar, i djupa skogar och längs älven......

 

Fjällsjö Bladet

Klicka på bilden för att läsa senaste numret av FjällsjöBladet

 

Byservicekontor

Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtids byservicekontor finns på torget mitt i byn...

Teater Tisdagskossan

Den 1 mars är det teater på Fjällsjöhallen, kl 15.00.
Tisdagskossan
Tisdagar är världens bästa dag. Det tycker i alla fall Vera. För då får man ta med sig en favoritsak till dagis. När de andra barnen tar med sig en legobit, en docka eller en gammal radiobil som inte fungerar tar Vera med sig sin Kossa! Den våghalsiga Kossan gör alla de där sakerna som Vera kanske inte vågar att göra, klättrar i ribbstolarna, tränger sig i kön till rutschkanan eller hoppar i alla vattenpölar på väg till dagis fast Pappa har bråttom till jobbet. Varmt välkomna till en spännande och rolig musikteater fritt baserad på Östersundsförfattaren Daniel Edfeldts och illustratören Bettina Johanssons omtyckta bok med samma namn. I föreställningen möter ni förutom Vera och Pappa även Sprethårs-Fröken, Lill-Anton och så Kossan såklart. Föreställningens längd: 30 min
Upphovspersoner och konstnärligt team Manus: Daniel Edfeldt Manusbearbetning: Martin Johansson Sångtexter och musik: Jonna Hylén och Håkan Borgsten
Regi: Martin Johansson Foto: Göran Strand Medverkande: Håkan Borgsten och Jonna Hylén

Beslutet om köket i Backe

Citat:Nytt hopp för köket i Backe: ”Vi ska undersöka om det går upphandla o lägga på entreprenad”  I tidigare diskussioner har bland annat Susanne Hansson (S) har förordat att produktionen ska flyttas, medan Simon Högberg (M) yrkat på att matproduktionen i Backe borde upphandlas.
Under kommunstyrelsens sammanträde på tisdagen så diskuterades frågan angående nerläggningen av köket. Och nu verkar det som att en annan väg än nedläggning kan vara aktuell.
– Beslutet som togs var att vi ska undersöka om det går upphandla o lägga på entreprenad, berättar Göran Bergström, vice ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd.
Artikel om beslutet i ÖP

Glädjade nyhet om Backes Hälsocentral

Jämtlands Tidning går ut med den glädjande nyheten att doktor Olov Nilsson är på väg tillbaka till hälsocentralen. En ST-läkare kommer också att arbeta där.Vi alla på byn är så glada så att det finns inte ord för det. Bild: Inger Kraft Etzler. Källa Jämtlands Tidning.

Backes tillagningskök

Här ser ni bilder på Backes otroligt fina tillagningskök som riskeras att läggas ned och flyttas till Hoting. Backes kök byggdes då Lasarettet var beredskapssjukhus och det är väl tilltaget och har kapacitet att laga mat för HELA kommunen vid eventuell kris. Under en period när Hotings kök var vattenskadat så tillagades t.ex. matlådor (till de som bor i egna hem i Hoting) i Backe och det var inga problem. Det är en tillgång för kommunen att ha en plan B anser vi. Backes tillagningskök har dessutom ett reservaggregat som går igång inom några minuter vid t.ex. strömavbrott. De förvarar även kylvaror åt både förskolan och Älvgården, vart dessa kylvaror ska förvaras vid eventuell köksflytt är det ingen som vet. I somras gjorde hyresvärden även nyinvesteringar i utrustning i köket för ca en halv miljon kronor och har erbjudit sig att sänka hyran med 100 000kr från 280 000kr som de tidigare betalat (inkl. vatten, el, sopor och service). Vi håller tummar inför imorgon att vi får ha köket kvar eller att beslutet skjuts på tills dess att alla aspekter är medtagna och räknade på.

Se bilder från tillagningsköket

Köksvandring i Backe

Idag 24 februari var alla politiker i Strömsunds kommuns kommunstyrelse inbjudna på köksvandring i Backe för att titta på de tilltänkta mottagnings och beredningsköken på Strandrestaurangen, Riddarens förskola samt Älvgårdens särskilda boende. Det var många som inte hade möjlighet att komma, men på plats var Anders Bryntesson (rd), Steve Svensson (sd), Per Hedström (v) och Kerstin Hedström (v). Vi visade lokalerna och besökte tillagningsköket i Backe.

Om det beslutas att lägga ned tillagningsköket i Backe imorgon så kommer uppgifterna att delas upp på Hotings kök, Strandrestaurangen och de olika mottagningsköken. Det är oklart vilka ytterligare arbetsuppgifter som kommer att behöva göras i mottagningsköken på Riddarens förskola, men i dagsläget lagas endast frukostgröt på plats, samt frukost och mellis görs iordning av personalen men lunchen kommer levererad varm till platsen.

Produktionskök Backe Sammanfattning av ärendet och kalkyl

Detta är en kopiead text till Kommunstyrelsen sammanträde den 25 februari angående nedläggningen av storköket i Backe.
TJÄNSTESKRIVELSE
Datum 4 februari 2020
Kommunstyrelsen Produktionskök Backe
Sammanfattning av ärendet Teknik- och serviceförvaltningen har som förslag att minska antalet produktionskök för att hålla kostnaden nere och inte behöva höja priset för matproduktionen till övriga förvaltningar. Förslaget innebär att all mat-produktion, som tidigare skett i Backe och Hotings produktionskök, kon-centreras till Hotings produktionskök. Mat som ska serveras på Älvgården och Strandrestaurangen i Backe transporteras i värmeskåp till respektive plats. Potatis, ris och sallad tillagas i Backe vid mottagningsköket på Strandrestaurangen.

Beslut skickas till Kommundirektör

Förslag till beslut Minska antalet produktionskök för att hålla kostnaden nere. Beslutet innebär att matproduktion, som tidigare skett i Backe och Hotings produktionskök, koncentreras till Hotings produktionskök.
 

Köksfrågorna Fjällsjö Framtid ställde till kommunfullmäktige

Köksfrågorna Fjällsjö Framtid ställde till kommunfullmäktige 2020.02.19
Vi har sammanfattat svar från kommunalråd Susanne Hansson under frågorna.


1. Vår första och största fråga: Varför vill ni spara på våran samhällsservice? Det är ett kök som producerar med full kapacitet (fem anställda och 200 portioner om dagen), som lagar mat till alla boenden på älvgården och till 130 elever på Fjällsjö skolan. Hur många elever måste vi ha för att få behålla vårt kök? 

Svar: Det är inte en fråga om antal elever. Kommunen kämpar med ekonomisk situation… Pengarna som sparas kan istället t.ex. läggas på nya lärartjänster.

Sidor

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

Skicka email
Kontakt

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.