Kryddväxter

Sommar 2015

Allt växer väldigt bra och ser ut som om alla perenner klarat vintern väl. Vi har även fyllt på med lite sommarblommor mellan perennerna. Tack Ulrica från Blomsterhörnet i Backe för sponsrade säsongsblommor till Hälsoträdgårn! :) Lobelior, nejlikor och tobaksblommor pryder nu den högra delen av trädgården.

Välkommen till trädgården och smaka på lite olika örter! Här finns bl.a. oregano, timjan, dragon, gräslök, piplök, libbsticka och en buffé av olika myntor. Jordgubbar, smultron, åkerbär och blåbärstry är också snart klara! Rabarber kan man smaka redan nu. Allt på vänstra sidan av cirkeln är ätbart :) Potatis och lök m.m. är satt i pallkragar men är fortfarande väldigt små.

Örtspiral

Hälsoträdgårns örtspiral

För att skapa så många olika mikroklimat som möjligt kan man planera i spiralform. Jorden längst upp på spiralen är torrare och där trivs oreganon och timjan bäst, medan örter som vill ha det fuktigare planeras i längre ner i spiralen, t.ex. Basilika och mynta. Tack vare spiralformen får man både torrt/vått och sol/skugga på samma ställe. Det är även smidigt att ha alla örter på samma ställe, i och med spiral/pyramidformen spar man även plats! Här kan ni läsa mer om principen med örtspiral

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.