Första skörden i Hälsoträdgårn

Foto: Kenny Dufvenberg

I slutet av septemeber var skolbarnen och skördade i Hälsoträdgårn! Även några nyfikna boenden från Älvgården kom ner. Det provsmakades av alla örter, plockades svartvinbär, aronia, rabarber, korovor, morötter och olika sorters sallad. Mest roligt var nog rabarberbladen aka hattarna.. Det sjöngs sånger om daggkåporna och blåbären och sen gick vi tillbaka till skolan och dippade korovsstavar i egengjord örtdipp. Dagen efter var det syltverkstad och provsmakning! Andra bybor hade chansen att smaka sylten på Höstfesten.

Det blev några jordgubbar och väldigt mycket smultron. Smultronen blommade ända tills frosten kom. Salladen växte på sig och de som promenerade förbi pallkragarna under sommaren kunde få ta sig en smakbit. Vi plockade även sallad och tog upp till Älvgården tillsammans med en bukett blåklint i olika färger från trädgården. Barnen ville även ha med sin en blåklint var då de gick hem. De blå var populärast.

Örterna plockades och hängdes upp på tork. Vi fick mängder av citronmeliss från endast tre plantor! Det blev även väldigt mycket mynta. Myntan är ett ”ogräs” som sprider sig snabbt! Ett lyxproblem kan hända, men om man inte vill ha gräsmattan full i mynta så bör man begränsa dem med någon slags barriär. T.ex. plantera i en hink utan botten. Oregano är liksom mynta väldigt livskraftig. Personligen har jag inget emot ett överflöd av mynta att göra gott té från :)

Se fler bilder på fritids hemsida

Taggar: 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.