Projekt

Tack för hjälpen

HJÄRTLIGT TACK TILL:

Leader3sam som gjort det möjligt för oss att genomföra detta projekt!

Fritids och dagisbarnen i Backe som hjälpt till med markberedningen, försådd och direktsådd av grönsaker, plantering av jordgubbar och smultron samt skörd och sylttillverkning.

Flyktingarna i Backe som hjälpt till med planteringar, vattning och renovering av lusthuset. Vi har haft språkcafé i trädgården, fikat och gått igenom namn på olika växter och smakat oss fram. Visade sig att vi hade en grönsaksodlare från Eritrea med oss! Där är vatten en bristvara men här har vi ån precis inpå knuten till trädgården.

Tack för de perenner vi fått från backebor som velat dela med sig till trädgården. Speciellt tack till Gerd och Åke Holmgren, Ing-Brith Månsson, Karin Eliasson, Siri Bergström och Blomsterhörnet i Backe. Åke Holmgren har tidigare varit trädgårdsmästare i Backe och har en vacker trädgård hemma och en livstid av erfarenhet. Ing-Brith, Karin och Siri har ett stort trädgårdsintresse även dem. Blomsterhörnet är Backes egen blomsteraffär.

Speciellt tack till Ing-Brith Månsson för allt från expertis till ogräsrensning och vattning! 

Taggar: 

Hälsoträdgårn i Backe

Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid har under sommaren 2014 anlagt en hälsoträdgård utanför Lasarettet tack vare medel från Leader3sam. Här kan man få smaka på örter, bär m.m. och ta en fika i det nyrenoverade lusthuset. Skolbarn och flyktingar i Backe har hjälpt till med bl.a. planteringar och frösådd. Tanken är att bybor, och särskilt de äldre som bor på Älvgården, ska ha en plats omgiven av blomster och hälsosamma godsaker att njuta av. Parken är för hela byn! Hitta en lugn stund i vardagen eller hjälp gärna till att rensa ogräs och vattna om ni känner för det. Trädgården är cirkelformad och vänstra sidan från vägen sett är ätbar och den högra är ögonfröjd med traditionella perenner och mat åt bin och fjärilar. Här i bloggen kan ni läsa mer om de olika växterna och hur vi har tänkt då det gäller anläggningen av trädgården här i vårt kalla klimat. Välkomna till Hälsoträdgården i Backe! /Projektledare Linnea Bergström & Csaba Sós

Taggar: 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.