Sådd och plantering

Barnen på fritids i Backe hade försått lite grönsaker och blommor. De hade fått små krukor från blomsterhörnet i Backe. Det blev mycket bönor och blommor, b.la. blåklint i olika färger. Dessa små plantor transporterades i barnvagn till trädgården där barnen hjälpte till att plantera ut i pallkragarna. Vi använde plastskedar med namn för att märka upp de olika grödorna, fungerade utmärkt!

Några dagisbarn fick hjälpa till med att peta ner fröer i pallkragarna, bl.a. plocksallad, ruccolasallad, rädisor, dill m.m. Vi satte även lökar. Ett barn var så förtjust i lök att hon började knapra på sättlöken. Det är inte alla som har tålamod att vänta en hel sommar på att få äta lök, även om de är större! :) Dagisbarnen hjälpte även till med att plantera jordgubbsplantor som de väldigt omsorgsfullt satte ner i jorden.

Vi hade även ett par flyktingar från Syrien och Eritrea som erbjudit sig att hjälpa till med häckplanteringen. De hjälpte till att gräva upp ett planteringsdike och där satte vi både Aronia och Ölandstok. Det är viktigt att inte sätta plantorna för lågt och att vattna häcken väl den första tiden för att de ska kunna etablera sig. Vi planterade även plommon och äppelträd, samt hallonbuskar i utkanten av cirkeln.

Se fler bilder från försådden på fritids hemsida!

Taggar: 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.