Pollinerare i kris

”Din trädgårdsmästare håller på att dö. Ja, så illa är det faktiskt. Bina är på många håll på väg att försvinna. Och det kan få stora konsekvenser! För ett litet bi har en större uppgift än man kanske kan tro: utan pollinerande insekter som humlor och bin skulle vi inte överleva. 1/3 av världens alla livsmedel är beroende av pollinatörer. De hotas från många håll idag och vilda arter försvinner i rask takt samtidigt som tambin både här hemma och runt om i världen drabbas av plötslig bidöd.  Det finns flera orsaker: ett mer ensidigt och storskaligt jordbruk, bekämpningsmedel, sjukdomar och klimatförändringar. Även i villakvarter och trädgårdar kan mångfalden hotas av hårdgjorda ytor, utbredda gräsytor och förädlade växter. ” : Biodlarnas Riksförbund

Sveriges humlor och bin är i kris. Läs mer på wwf's hemsida. Handla ekologiskt! Eftersom att en av huvudsakerna till binas död är besprutade odlingar så är det bäst att inte stödja den industrin och istället satsa på ekologiskt. Läs mer på naturskyddsföreningens hemsida.

I en fjärdedel av trädgården har vi planterat växter som är extra bra för bin och andra pollinerare. Om vi alla hjälper till med att plantera bivänliga växter i våra trädgårdar så kan vi göra en stor skillnad tillsammans. Läs mer under "Bivänliga växter".

Taggar: 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.