juni 2022

Informationsmöte med regionens bredbandskoordinator Peter Adolfsson

Vi på Open Infra vill härmed bjuda in dig som fastighetsägare i eller kring Backe, till ett informationsmöte tillsammans med Regionens bredbandskoordinator, Peter Adolfsson.

Datum & Tid: Onsdagen 29:e Juni kl 19.00

Plats: Fjällsjöskolans matsal

Adress: Läkarvägen 22, Backe

Vi bjuder på fika, varmt välkomna!

Ove Sundman från Bredbandsgruppen i Vängel har varit i kontakt med Strömsund kommuns Bredbandssamordnare, Ann-Louise Hansson. Här nedan följer delar av kommunens svar:

Glad midsommar!

Fjällsjö Framtid önskar er Glad midsommar!!
Kontoret är stängt imorgon fredag, åter på måndag!

Fiberanmälan i Backe tätort!

Det finns nu möjlighet för er i Backe tätort att anmäla er för fiber!

Open Infra kommer hålla ett stormöte nu på onsdag den 22/6, kl 19.00 i Fjällsjöskolans matsal, där ni alla både landsbygd och tätort är välkomna! Kom och lyssna och ställ dina frågor, så bjuder vi på fika!

Som de flesta av er säkert redan vet så är Backe tätort en av de absolut sista tätorterna i Sverige som ännu inte har ett utbyggt fibernät. Nu hoppas jag att vi kan sålla Backe från den mindre roliga skaran och därigenom ge Backe samma förutsättningar som övriga Sverige att ta del av alla nuvarande och kommande kommunala tjänster, samt en mängd andra samhällstjänster.

Anledningen till att vi väljer att öppna upp området redan nu är att vi ser stora fördelar i att bygga tätorten i samband med Backe landsbygd. Skulle det visa sig att vi snabbt får in ett stort antal anmälningar i tätorten, ger det oss möjligheten att bygga tätorten och landsbygden tillsammans. Möjligheten finns då också att vi kan effektivisera arbetet genom att börja i tätorten och jobba oss utåt i området.

Damerna intog jaktskyttebanan

Lördagen bjöd på strålande solsken, Emilia Nilssons gravade älginnanlår med tillbehör, en tipsrunda, grillade hamburgare, vapenförsäljning och information om jaktprogrammet på Torsta gymnasium m.m. Det var damernas dag på Jaktskyttebanan i Backe och många tog tillfället i akt att prova på skytte! Det var både nybörjare och damer med egen bössa på plats. Nyfikna fick testa både prickskytte på salongsbanan, lerduveskytte med hagelgevär och skytte med klass1 vapen på rörliga mål. Det informerades om träningstider och jaktlicens, vilket resulterade i ett par stycken som bestämt sig för att ta licens! Flera andra kan tänka sig att träna skytte på banan framöver. Ett mycket uppskattat evenemang med jakt för damer i fokus!

Foto: Gunnar Bergström. För fler bilder se Fjällsjö Framtids facebooksida

Damernas dag 11 juni

Heldag för damer med jakt och skytte, för nyfikna, nybörjare och erfarna. Backe Jaktskyttebana, kl 10.00-16.00. Prova på skytte, låna bössa 100 kr, egen gratis.
Tipsrunda, 1:a pris 1 natt för 1 person  i Sunnansjögårdens björngömsle.
Instruktörer på plats, vapenvård, försäljning jakt, annat skott och smått.  Grillade hamburgare, fika.
Emilia bjuder på Aptitretare.
Kontaktperson Jenny Persson 070 358 13 18, mail backejsk@outlock.com

Rekordår för kakfrossade i Jansjö

Succé för kakfrossan i Jansö i år! Så här skriver de själva om dagen:

Vi öppnade klockan 12 och sedan kom det gäster i en strid ström. Solen sken, det pratades och åts kakor både inne och ute. Alla såg ut att trivas. Vi kokade massor med kaffe och fyllde på med saft och kakor allt eftersom. Tårtorna tog slut, men det fanns mycket annat gott att äta. Vi fick också ett spännande tillskott med en mycket god polsk Cheesecake av våra snälla polska Litjärnbergare.

När vi stängde kl 15 hade vi haft 92 gäster! Det är något av ett rekord i Bystugan en sådan här dag.
FANTASTISKT!

Källa: Jansjo.net

Foto: Gunnar Bergström

Kakfrossa i Jansjö 6 juni

Kakfrossa på nationaldagen

kl. 12-15 jansjö bystuga

Välkomna!

Sommarkonsert 5 juni

Bodums kyrka: Sommarkonsert m Kören Bodum

söndag 5 juni 2022

18:00–19:00 i Bodums kyrka, Bodums församling

Snart halvvägs till fibermålet! 60 av 129 anmälda

Hejsan Fjällsjöbor!

Jag ville skriva ett inlägg här för att informera om vad vi från Open infra gjort hittills i området, var vi är just nu och även hur arbetet kommer se ut framöver.

Vi startade arbetet i området den 7/5 genom att anordna två stormöten, ett i skolans aula i Backe och ett i gamla skolan i Vängel. Mötena var över lag välbesökta med totalt ca 65st deltagare.

Vi har sedan dess haft två stormöten till, ett i Silsjönäs bygdegård förra måndagen den 23/5 och ett i Jansjö nu i lördags, den 28/5, med ett sammantaget deltagarantal om ca 45st.

Jag skulle vilja ta tillfället i akt att tacka alla eldsjälar i detta område för ert stora engagemang och er vilja att hela tiden hjälpa till att driva projektet framåt!

Vi har i skrivande stund nått ca halvvägs till målet på 129st anmälningar som har satts upp som gräns för vad som krävs för att kunna genomföra byggnationen. Det betyder att vi kommit en bra bit på väg, men det betyder också att vi har mycket jobb kvar att göra för att nå målet!

Loppis i Fjällsjöhallen 2 juni

Loppis i Fjällsjöhallen mellan 10-14

fika säljes. endast kontanter!

Intäkterna går till Fjällsjöskolans elevers åk 1-6 badresa

Simskola i Rossön

Den 1:a augusti startar Rossöns IF:s Simskola!!

Gratis för medlemmar i Rossöns IF.

Anmälan till telefon 0624-20430 eller till mail: rosson.if@telia.com

Mer information kommer på facebook!

Fjällsjö Framtids verksamhetsberättelse

Margareta Mårtensson blev omvald som ordförande för kommande verksamhetsår. Nils-Bengt Nilsson var mötesordförande och en teckenspråkstolk medverkade även i år! Verksamhetsberättelsen som föredrogs kan läsas här på hemsidan (fil längst ner på sidan). Under mötet informerades även om fiber via Open Infra. Sedan förra årsmötet hölls i augusti ifjol har det fötts fyra barn i Fjällsjöområdet som alla kommer få en ekologisk t-shirt med Backetryck i present! Föreningen vill rikta ett stort tack till alla sina medlemmar och de volontärer som hjälpt till under verksamhetsåret 2021.

Läs reportage i Jämtlands tidning om pristagarna i Backe här

Foto: Gunnar Bergström och Linnea Bergström

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.