april 2024

Urban Widholm kommer den 18 Maj för en insamling till Ukraina

Den 18 Maj kommer Urban Widholm med ambulansen och gör en insamling till Ukraina. Han kommer finnas plats under Vår/Blomstermarknaden. Samt även anordna ett spring lopp för barn. Mer info på loppet kommer inom kort.

Ett nytt vårprojekt för barnkören startar.

Hej! Nu drar vi igång ett litet vårprojekt. Gamla och nya barn är välkomna. Vi kommer vara med på vår- och blomstermarknaden i Backe lördagen den 18/5. Det kommer bli marknad med knallar på torget samt ICAs blomstermarknad. Det kommer också bli ett barnland med hoppborgar. Det kommer också bli Ukrianainsamling. Urban Widholm som bl a samlar in för ambulanser till Ukraina kommer finnas på plats (han har varit några gånger tidigare i Backe med ambulansinsamling mm) det kommer då bl a bli ett "välgörenhetslopp som pågår 30 minuter med en 500 m bana. Man fixar en sponsor (en själv, farmor eller..) som ger valfri summa för varje varv man gör på banan. Sen kommer PMU Second hand i Östersund dubbla det som samlas in. detta kommer å till Ukraina. Tanken är också att vi fixar så man kan vara "blomsterprydd" när man deltar i loppet också. Det blir också en "scen" där bl a barnkören kommer sjunga. Tanken är också att det blir "open mic" så det blir underhållning löpande under dagen. Det skulle vara jättekul om vi blev ett stort gäng med barn som är med!!!!!! Så sprid gärna vidare.

För mer information kontakta Peter Wilhelmsson

Backe Hälsocentral nr 3 i Sverige

Stort Grattis säger vi till personalen på Backe Hälsocentral.
Återigen är ni högt placerade i Sverige och bäst i Jämtlands län!

Grattis till 3:e platsen av de 1199 bästa vårdgivarna i Sverige.

Familjedag i Landsomberget

Det har varit den populära Familjeweekenden i Landsombergets slalombacke.
Backen var mycket bra pistad och alla åkare hade en mycket rolig dag i hela familjens slalombacke.
Landsombergsbjörnen Fridolf hade vaknat från vintersömnen i idet innan helgen.
Gofika och annat ätbart fanns att köpa.

Handelsbanken var på besök i Backe 13/3

Banken var öppen från 10-15 och hade en ström av kunder precis hela dagen. Kontorschefen Marlene och Ingela berättar att det var mycket roligt att träffa alla kunder och att de gärna kommer tillbaka till Backe.

 Foto Ingegerd Berglund

Rossöcenter 50 år!

I februari 2024 var det femtio ( 50 ) år sedan denna byggnad, Rossöcenter invigdes. Då 1974 var det märkligt, märkvärdigt att bygga ett äldreboende på ett plan. Att allt skulle vara tillgängligt och bekvämt för de äldre som skulle flytta dit. Matsal - med hemlagad mat, terapi, vävstuga och snickeri, fotvård och lägenheterna i marknivå. Personal dygnet runt. Det var något annat än det gamla ålderdomshemmet som hade tre våningar, och inte så handikappanpassat. Betydande personer från olika kommuner ( även andra länder ) utanför Rossöns gränser kom på studiebesök. Detta finns nerskrivet i gamla tidningsartiklar.

PRO Bodum och Svenska Kyrkan ville tillsammans uppmärksamma detta jubileum. PROs damer hade bakat ett antal tårtor, Kantor Peter Wilhelmsson spelade och sjöng, Kyrkoherde Elisabeth Björklund gav de församlade några "gudomliga tankar". Centrets personal och de nuvarande boendena som kom nästan manngrant och njöt av stunden. Gamla fotopärmar hade lagts ut på borden, så gästerna kunde tillsammans minnas vad som har hänt under dessa 50 år.

Stenhammarsloppet 2024

I helgen har vi blivit bjudna på alla ingredienser för en tävling med ren skidpropaganda. Vilket väder vi fick idag på årets upplaga av Stenhmmarsloppet.
Tack vare nattens minusgrader (och hårt slit av vår vaktmästare Jörgen) fick vi jättefina, hårda spår som hade frusit till perfekt!


Vi har haft många duktiga deltagare som har kämpat på i spåren. Längs banan har det hörts glada och peppande hejarop från alla åskådare.
Alla ovärderliga funktionärer som ställer upp och som vi inte skulle klara oss utan. Sekretariatet som roddat allt det administrativa med ett speciellt tack till Joakim Danielsson och Bengt Hannersjö som hjälper oss med tidtagning och referering.

Tack till alla våra sponsorer! Ett stort grattis också till Ås IF som fick sin tredje raka inteckning i vandringspriset, som skänkts av Länsförsäkringar Jämtland, och därmed fick ta med pokalen hem.

Resultatlista finns att hämta på Backe IFs hemsida

 

Vi hoppas på att vi får se er alla även nästa år och att vi då får uppleva en lika fin tävlingsdag!

 Text och bild Backe IF

”Calling Strömsund” från Holland

Strömsunds kommun kommer även i år att vara med på den stora emigrantmässan i Houten i Holland den 6 - 7 april. En mässa där tusentals Holländare, Belgare, Tyskar med flera trångbodda mellaneuropéer söker en ny hemvist och framtid. Enligt Näringslivschef Patrik Jemteborn är det många som redan valt Strömsund och de har en stark känsla att fler vill leva … verkligen leva mer… genom att ta steget och flytta till oss. Det är ett stort steg och så klart är frågorna många.
Linnea Bergström från Backe, som jobbar för Leader 3sam Strömsund Ragunda, kommer att vara en av Strömsunds kommuns ambassadörer under Emigrantmässan .
Nyfikna besökare kommer att kunna ringa upp henne och andra ambassadörer runtom i kommunen för att få svar på sina frågor och funderingar inför en eventuell flytt hit!

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.