augusti 2024

Fjällsjö Spelmansstämma

För tredje året arrangerade Loppisbröderna, Fjällsjö Hembygdsförening och Backe IF, Fjällsjös Spelmansstämma. I år regnade det och var många olika sorters arrangemang på andra ställen, det var det få musikkanter som spelade. Men man kunde köpa gott fika, våfflor m.m i serveringen. Uthomhus såldes kolbullar. Det beslöt att ställa in på söndagen.

 

Underhållning var det på lördagen på dansbanan, först ut var Hans-Göran Rångefors och Tommy Strömqvist, James Evans sjöng och berättade.

Cirkusskola med nordcirkus

Backe IF hade cirkusskola i samarbeta med Strömsunds Kommun. Det var två åldersgrupper med yngre och äldre barn som hade en rolig och intressant dag i sporthallen.

Backe IF: Ett stort tack till Strömsunds Kommun Kultur- och Fritidsavdelningen för att ni gjorde gårdagens sommarlovsaktivitet i form av cirkusskola möjlig Vi hade en otroligt fin och rolig förmiddag för de mindre barnen och en lika fin och rolig eftermiddag för de större. Nordcirkus har otroligt proffsiga och duktiga ledare, stort tack till er!

 

Fjällsjöbladet

Nu finns augustinumret att läsa här på sidan. Kom gärna in på kontoret och hämta ett exemplat.
På grund av fel i bladet står det att PRO har surströming den 24 augusti. Det har de inte. Vi kopierer ett äldre blad och ändrar text och bilder, tyvärr så blev det en rad kvar om just det.

Byloppisen 14 September

Fjällsjö Framtid erbjuder plats på gamla "blomsteraffären" inför byloppisen den 14 September. Begränsat antal platser. Anmälan om lokalen sker till Anna Johansson 072-5878988. Anmälan till loppisen sker till Ronja Nordin Mähler 070-2911635 så hon kan märka ut er på loppis kartan.

Info angående matavfall

MATAVFALL

Från och med den 1 januari är det obligatoriskt för hushåll i fritidsboenden, småhus, restauranger, personalrestauranger, personalens fikarum att sortera ut matavfall.

Det är ingen tömningsavgift för det bruna kärlet. Kommunens rekommendation är att ni ställer ut kärlet och tömmer det så ofta som möjligt. 

Om ni komposterar ert matavfall behöver ni anmäla kompostering till kommunens miljö-och byggnadsnämnd.

Fjällsjöälvens scoutkår prova på dag

Fjällsjöälvens Scoutkår

Scouterna hade en prova på dag den 4 Augusti på Stenhammaren. Det täljdes grillpinnar, knöts olika knopar, byggdes vindskydd, lärdes ut enklare sjukvård och olika lekar. De äldre barnen fick prova på att hugga med yxa. Det  grillades korv och marshmallows. 

Kom också barn från andra byar för att prova på scouting. 

Citat ifrån Jämtlands tidningen angående utvecklingsprojekt

Citat från Jämtlands tidningen

"Efter rivningsprotesterna - Fjällsjö Framtid väntar på pengar

BACKE (JT) 250 000 kronor. Det har Strömsunds kommun lovat att betala ut till Fjällsjö Framtid för utvecklingsprojekt i Backe men ännu lyser pengarna med sin frånvaro."Jämtlands tidningen

Citat från Jämtlands tidningen angående Fjällsjöälvens scoutkår

Citat från Jämtlands tidningen angående Fjällsjöälvens scoutkår

Jämtlands tidningen

"BACKE (JT) Flera presumtiva unga scouter hittade till Stenhammaren när Fjällsjöälvens scoutkår anordnade en ”prova-på-dag”. Engagerade ledare fanns på plats för att vägleda i scouternas värld med tältresning, regnskydd, göra upp eld med tändstål, yxträning och inte att förglömma konsten att göra knopar."

Citat ur Jämtlands tidningen angående Backe hälsocentral

Citat från Jämtlands tidningen

 

"BACKE (JT) Människor som sökte sig till Hälsocentralen i Backe kom en dag till en stängd dörr med en lapp på dörren. ” Stängt”. Ingen information har gått ut från regionen trots att regionens företrädare utlovat information till listade patienter vare sig de kommer från eller utanför länet. Hälsocentralens telefonrådgivning gick inte heller att nå. ”…. För övriga ärenden vänta kvar… Telefontiden är för närvarande stängd.”Jämtlands tidningen

Byloppis 14 September

Byloppis den 14 September

Anmälan görs till Ronja Nordin Mähler antingen på, Messenger eller skicka sms på nummer 070-2911635.

Kommer komma ut med tider längre fram.

Hos Helene Nordin kommer de säljas fika är de fler som vill göra de så skriv de till mig så skriver jag upp de.

De går även bra att stå och sälja hemma hos Helene.

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.