Informationsmöte med regionens bredbandskoordinator Peter Adolfsson

Vi på Open Infra vill härmed bjuda in dig som fastighetsägare i eller kring Backe, till ett informationsmöte tillsammans med Regionens bredbandskoordinator, Peter Adolfsson.

Datum & Tid: Onsdagen 29:e Juni kl 19.00

Plats: Fjällsjöskolans matsal

Adress: Läkarvägen 22, Backe

Vi bjuder på fika, varmt välkomna!

Ove Sundman från Bredbandsgruppen i Vängel har varit i kontakt med Strömsund kommuns Bredbandssamordnare, Ann-Louise Hansson. Här nedan följer delar av kommunens svar:

Inom kommunen jobbar vi bland annat mot målet att vara en 24-timmarsmyndighet, där invånarna i allt större utsträckning ska kunna utföra sina tjänster digitalt, när det passar den enskilde. Vi har därför satsat på att införa e-tjänster, och det införs minst ett tjugotal nya årligen och man kan ha digitala möten med handläggare i kommunens verksamheter. Internt arbetar vi både förvaltningsövergripande och på verksamhetsnivå när det gäller digitalisering och successivt införs olika digitaliseringsinsatser. Medarbetare har deltagit i utbildningssatsningen Välfärdsteknologi i omsorgen för att stärka sin digitala kompetens. En digital läkemedels-app har införts som trygghet för medarbetare och berörda invånare. Biblioteken utvecklas till att kunna vara en digital lots för våra invånare. Listan kan göras lång och digitaliseringens möjligheter genomsyrar våra verksamheters vardag och vår ständigt pågående verksamhetsutveckling. Genom att vara en uppkopplad invånare kan och kommer man att kunna dra nytta av en mängd platsoberoende tjänster och trygghetsskapande tjänster som hela tiden blir fler.

”Fibernätet kan jämföras med elnätet, som kom till Sverige i slutet av 1800-talet. Precis som med elen ger fibernätet helt nya möjligheter som i dag kan vara svåra att överblicka. När elen kom tänkte nog många att det var skönt att lätt kunna tända en lampa och lysa upp ett rum. Tills kylskåpet kom. Och spisen, tvättmaskinen och tv:n… I dag är det nog få som kan tänka sig ett hus utan el.”

Ann-Louise Hansson
Bredbandssamordnare
Digitaliseringssamordnare

Har ni ej möjlighet att närvara på mötet kan ni nå vår bredbandssamordnare Maria Blom
tel 073 413 1264
majl maria.blom@openinfra.com

 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.