oktober 2019

Leader 3sam 2.0

Var med och påverka, kom på mötet.

Fiber för 0624 området

På söndagskvällen hade Christer Johansson, Fiber i 0624 området, ett första möte på Strandrestaurangen, ett 25-tal personer hade kommit från olika Backe- och Rossöområdet, det var många funderingar och frågor som dryftades.
Först skulle Servanet dra in fiber i Backe och Rossön, när det blev framskjutet, försökte Företagarföreningen i Rossön och Fiber i Backe få ihop nog många hushåll som skrev intresseanmälan eller avtal för fiber med Telia. Då drog sej plötsligt Telia ur och stängde ner möjligheten att skriva intresseanmälan eller avtal med dem, i Rossön hade Telia ett möte men inte i Backe där många väntade på att det skulle bli ett möte innan de skrev på något avtal. För någon månad sen fick vi så ett brev från Servanet att det inte blir någon fiber via dem, Strömsunds kommun är delägare i Servanet. Strömsunds Kommun har återbetalt bidraget de fått för att dra fiber till Backe , Rossön och flera byar i kommunen.
När Telia klipper kopparledningen i Backe och Rossön blir vi utan fast internet och får använda mobilt bredband eller något annat i stället.
Klicka på fotot för fler bilder. Foto: Gunnar Bergström
 

Anda och projektkören

I södnags var det avslutning på körprojektet med sånger av Lina Sandell och Astrid Lingren framfördes av Anda och Projektkören i Bodums Kyrka. Klicka på bilden för fler bilder. Foto: Gunnar Bergström
 

Ta chansen att påverka!

31/10 kl 18.00-20.00, lokal: f.d. Blomsteraffären. Vilka unika förutsättningar i Backe kan bidra till den lokala och regional utvecklingen? Leader3sam 2.0 bjuder in till träffar där vi med er hjälp vill lyfta fram de utvecklingsmöjligheter som finns i området. Var med och påverka innehållet i strategin.  Klicka på affischen för större bild

Fibermöte för 0624-området

Strandresturangen, Fjällsjöhallen, Backe. kl 19.00 den 27 oktober

Bodums Kyrka

Söndag 27 oktober kl 18.00, Bodums Kyrka. Folkmusikgruppen ANDA och projektkören under ledning av Gudrun Magnusson framför sång av Astrid Lindgren och Lina Sandell.

Kultur o fritids hade informationsmöte

på Kafé Violen på tisdagseftermiddagen. Foto: Gunnar Bergström

Happy Halloween

I måndagskväll var det Spökjakt i elljusspåret, kusligt värre! Ledare: Ida Sundin. Arr. Fjällsjö Framtid. Klicka på bilden för fler bilder. Foto: Gunnar Bergström

Fel i Fjällsjöbladet!

Det står att plasttrågsmaten levereras från Hoting, men det är FEL. Backes kökspersonal utför ett prov anmodat av kommunen, det startades i somras. De lagar till mat för lördag och söndag på torsdagar och fredagar och plastar in den i tråg och ställer in i kylen. Vårdpersonalen hämtar på helgen maten, micrar den och serverar den på avdelningarna. Kökspersonalen har fått sina arbetstider ändrade till måndag till fredag och lägre lön på så sätt, så redan nu gör kommunen en besparing i Backe.
Bladet som är lagt ut på internet är korrekt.

Minnenas fest måltid, Älvgården

I torsdags, den 10 okt, hade vi Offentliga Gastronomi J/H på besök hos oss på Älvgården. De bjöd på Minnenas fest måltid. De tillagade den tillsammans med våran kökspersonal och kom sedan till Älvgården och serverade, de berättade vad de boende skulle få avsmaka. Vi hade tidigare på dagen dukat ett långbord till fest med vikta servetter och vinglas. Dekorerade borden med löv i höstens färger. Till förrätt blev det klassisk landgång med kallskuret på, varmrätten var älgstek, gräddsås, morotssymfoni, pressad gurka, smörstekt lingon lök, rårörda lingon och ugnsrostade potatis och primörer. Dessert var hjortronmousse med havreflarn och daimgrädde. Så fint upplagt och så gott, faten var tomma efter måltiden. Vår Kökspersonal fanns med och serverade. Till kaffet fick vi underhållning av Ingegerd och James Evans som bjöd på sång. En mycket fin dag för de äldre. Text och bilder Veronica Orrell. Klicka på bilden för att njuta av fler matbilder!

Happy Halloween x 3

Klicka på bilden för information

GB-flaggorna

2 st GB-flaggor vid Paus:at har försvunnit, om någon ser dem någonstans så går det bra att lämna dem på Paus:at. Först blåste den ena iväg, sen den andra.

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.