Fiber för 0624 området

På söndagskvällen hade Christer Johansson, Fiber i 0624 området, ett första möte på Strandrestaurangen, ett 25-tal personer hade kommit från olika Backe- och Rossöområdet, det var många funderingar och frågor som dryftades.
Först skulle Servanet dra in fiber i Backe och Rossön, när det blev framskjutet, försökte Företagarföreningen i Rossön och Fiber i Backe få ihop nog många hushåll som skrev intresseanmälan eller avtal för fiber med Telia. Då drog sej plötsligt Telia ur och stängde ner möjligheten att skriva intresseanmälan eller avtal med dem, i Rossön hade Telia ett möte men inte i Backe där många väntade på att det skulle bli ett möte innan de skrev på något avtal. För någon månad sen fick vi så ett brev från Servanet att det inte blir någon fiber via dem, Strömsunds kommun är delägare i Servanet. Strömsunds Kommun har återbetalt bidraget de fått för att dra fiber till Backe , Rossön och flera byar i kommunen.
När Telia klipper kopparledningen i Backe och Rossön blir vi utan fast internet och får använda mobilt bredband eller något annat i stället.
Klicka på fotot för fler bilder. Foto: Gunnar Bergström
 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.