mars 2019

– Vi tror på en framtid i Backe, säger Susanne Hansson (S), kommunalråd

Kommunpolitikerna lyssnade till föräldrarna och personalen i Backe. En enig kommunstyrelse i Strömsunds kommun beslutade på tisdagen alternativ 1, att renovera den fuktskadade låg- och mellanstadiedelen på Fjällsjöskolan i Backe.  Framtiden för Fjällsjöskolan i Backe har under en längre tid varit oviss och oron bland elever, föräldrar, personal och folket på byn har varit stor. Sedan kommunen konstaterade att låg- och mellanstadiedelen på Fjällsjöskolan hade drabbats av fuktskador har barnen i årskurs 1 till 4 fått åka skolskjuts till Bodums skola i Rossön. Förra veckan presenterades på mötet i Backe sex olika alternativ som lösning på problemet, det resonerades i god samtalston om de olika alternativen. I slutet av mötet bad Maj-Britt Frölander föräldrarna och övriga att genom handräckning visa kommunens politiker och tjänstemän vilket alternativ de föredrog, alternativ 1 fick i stort sett alla handräckningar.
Att alternativ 1 nu blir av innebär samtidigt att det mycket dyrare förslaget om att flytta alla elever till högstadiets lokaler inte blir utav.

Skolan i Backe

Skolan i Backe: Ritningsförslag på högstadiets ombyggnation, besiktningsprotokoll och utlåtanden gällande FLM-skolan finns att läsa på Fjällsjö Framtids kontor.

Dags att nominera Årets Fjällsjöbo

 

Nomineringar mottages till ÅRETS FJÄLLSJÖBO,  Eldsjälar som har gjort en extra.Priset delas ut på Fjällsjö Framtids Årsmöte. Skicka, ring eller kom in med ditt förslag Fjällsjö Framtid Tel. 0624101 69. fjallsjoframtid@backe.nu

Ströms Folkdanslag underhöll Älvgårdens gäster

Veronica Orrell tog kontakt med Jörgen Olofsson i höstas efter att det varit underhållning av ett gäng som dansade och sjöng på Älvgården. Det blev mycket uppskattat och då tänkte hon gammeldans vore nog något för de boende att minnas tillbaka när de var unga. Söndagens dansuppvisning med Ströms Folkdanslag blev mycket uppskattat, de var också upp och dansade med en del av de boende. Strömslaget med musikanter vill gärna komma tillbaka.
Det var så kul att se dom gamla lysa upp, säger Veronica Orrell. Klicka på inlägget så kommer det upp fler bilder.
Foto: Veronica Orrell och Christina Olofsson

Stenhammarlsoppet

Resultatslista Stenhammarsloppet

Foto Gunnar Bergström

Hoppfullt och hopplöst. Rörande och upprörande.

Hoppfullt och hopplöst. Rörande och upprörande.

Ungefär så kändes det efter torsdagens möte angående skolkrisen i byn. Det var rörande att se en sådan uppslutning av bybor! Uppskattningsvis satt där ca 100 personer i aulan för att lyssna till vad Strömsunds kommun skulle presentera för planer för skolan. Samtidigt fanns där en hopplös känsla av att inte bli lyssnad på, trots det positiva besked att alternativet att renovera klart låg- och mellanstadiet även skulle bli det billigaste. Hela tre gånger så billigt som att flytta alla elever till högstadiet.

Inledningsvis öppnade Fjällsjö Framtids ordförande Margareta Mårtensson mötet med några väl valda ord där det framgick att vi för byns och barnens framtid inte ser något annat alternativ än att fortsätta renoveringen av låg- och mellanstadiebyggnaden. Mötesordförande var Maj-Brith Fröhlander. Kommunen representerades av skolchefen Lars Thorin och tekniske chefen Rickard Persson, kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, Lena Johansson, ordförande i barn- kultur och utbildningsnämnden, kommunchefen Anneli Svensson och oppositionsrådet Kerstin Engkvist.

Utställningen Kvinna.

Den 9 Mars var den årliga konstutställningen KVINNA i f.d. Backes sjukhusfoajé. Besökarna hade många fina alster i olika tekniker att beskåda.
Konstnärerna som ställde ut var: Ed Dufvenberg, Backe, Annie Hassel, Umeå, Maria Lövgren, Strömsund, Karin Jönsson, Sikås, Ann-Charlott Palmqvist, Krokom, Jeanette Gunnarsson, Älandsbro, Katarina Karlsson Salomonsson, Härnösand och Linnéa Bergström, Noret.

Skrivelsen som politiker och tjänstemän fick med sej från mötet

Skolkrisen i Backe - bakgrund

Strömsunds kommun har som ett förslag att riva skoldelen där låg- och mellanstadiet i Backe håller till, istället för att fortsätta med renoveringen som redan påbörjats. Alternativet kommunen föreslår är att flytta alla barn från lillskolan till högstadiet istället, eller t.o.m. skicka barnen till Hoting, Rossön eller Strömsund. Något som vi anser överhuvudtaget inte är ett alternativ för Backes framtid. Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid, Riddarens förskolas föräldraråd och Fjällsjöskolans föräldraråd ser endast ett alternativ ur ett framtidsperspektiv och det är att renovera lillskolan.

Skolmöte i Backe 14 mars 2019

Viktigt! Kom dit lyssna och gör din röst hörd. Det gäller våra och kommande barns framtid!
Klicka på bilden för information!

Oro över skolsituationen i Västra Ångermanland

Samhällsföreningen i Rossön hade ett möte med kommunens politker och tjänstemän angående skolsituationen i Backe/ Rossön.

Misstänkt vattenläcka i Backe!

Se hit Backebor! Det går ovanligt mycket vatten i Backe för tillfället så vi misstänker en vattenläcka. Vi skulle vara tacksamma om ni meddelar oss om ni ser att det är ovanligt blött på marken någonstans, hör några ovanliga ljud eller vet att hus står tomma där det kan läcka vatten. Har ni några tips får ni gärna skriva det här i kommentarerna eller ringa till vår kundtjänst på 0670-164 17. Meddela oss också om ni får missfärgat vatten. Det görs enklast på vår hemisda och under felanmälan. Tack på förhand!

Landsomberget, Familje-weekend med Big-Air del 2

Foto Gunnar Bergström

Bilder från helgen i Landsomberget. Foto Gunnar Bergström och Ida Sundin (Big-Air)

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.