– Vi tror på en framtid i Backe, säger Susanne Hansson (S), kommunalråd

Kommunpolitikerna lyssnade till föräldrarna och personalen i Backe. En enig kommunstyrelse i Strömsunds kommun beslutade på tisdagen alternativ 1, att renovera den fuktskadade låg- och mellanstadiedelen på Fjällsjöskolan i Backe.  Framtiden för Fjällsjöskolan i Backe har under en längre tid varit oviss och oron bland elever, föräldrar, personal och folket på byn har varit stor. Sedan kommunen konstaterade att låg- och mellanstadiedelen på Fjällsjöskolan hade drabbats av fuktskador har barnen i årskurs 1 till 4 fått åka skolskjuts till Bodums skola i Rossön. Förra veckan presenterades på mötet i Backe sex olika alternativ som lösning på problemet, det resonerades i god samtalston om de olika alternativen. I slutet av mötet bad Maj-Britt Frölander föräldrarna och övriga att genom handräckning visa kommunens politiker och tjänstemän vilket alternativ de föredrog, alternativ 1 fick i stort sett alla handräckningar.
Att alternativ 1 nu blir av innebär samtidigt att det mycket dyrare förslaget om att flytta alla elever till högstadiets lokaler inte blir utav.
Det kommer att kosta ca 5 miljoner kronor att renovera låg- och mellanstadiedelen.  De elever som nu går i Rossön kommer att få vara kvar där minst fram tills höstlovet, när renoveringen FLM-skolan beräknas vara klar.
 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.