januari 2023

Amanda Sjödin har öppnat Fothälsan

Idag tog Amanda Sjödin emot sina första kunder genom sitt nystartade företag Fothälsan.

Fothälsan ligger i f.d. SCA kontorets lokaler bredvid Fjällsjö Framtid på torget i Backe. Lokalerna är ljusa och fräscha och Amanda har ställt iordning allt så fint och prydligt. Här erbjuder hon behandlingar inom medicinsk fotvård och har endast öppet för bokade besök. På väggen hänger examensbeviset och på disken står blommor och lyckönskningar! Vi önskar henne stort lycka till och hoppas att många kunder hittar hit!

Se hennes instagram för mer information eller ring 073 - 063 27 21 för att boka tid.

Barnkören siktar på musikal om Noaks Ark

I lördags var det premiär för barnkörgruppen 2023. 17 glada barn från Backe och Rossön. De fick leka, dansa, måla och sjunga så klart. Dessutom pratade vi mycket om teater. Hur man bygger en sådan, vem gör kläder, kulisser, musik, ljud och ljus mm.

Planen är att det ska bli en teater med barnen den 14 maj. Teatern handlar om Noah som bygger sin ark och alla djur. Men det är mycket jobb innan dess så vi behöver hjälp med målning, bygger, idéer. Vi ska bl.a. bygga en ljudmaskin för åska och regn. Dessutom gärna fler skådespelare och sångare.

Föräldrar och syskon, farmor o farfar, mormor o morfar, och andra intresserade som vill hjälpa till, kom till församlingshemmet i Backe kl.11 på lördag den 11 februari. Välkomna!

Statusuppdatering Älvspåret 24/1

Älvspåret preparerat och spårat upp till piren!

Det kom upp (lite) vatten på några ställen men det fryser snart till

Backe IF

Landsombergets öppettider

Landsombergets öppettider:

Onsdagkväll 18.00 - 20.30
Lördag och söndag 10.00 -15.00

#Landsomberget
#landsombergetsskidanläggning
#fjällsjöalpinaklubb

Reportage om Tore Hansson

Läs artikel om Tore på RSMH i Länstidningen, läs här:

"Tore Hansson från Backe är eldsjälen som vigt sitt liv för att hjälpa andra. Genom den verksamhet han skapat i byn har människor fått arbete och sysselsättning och en social gemenskap. "

https://www.ltz.se/2023-01-14/backebon-tore-har-hjalpt-manniskor-med-psykisk-ohalsa-i-50-ar-galler-att-stalla-upp

Barnkör startar i Backe

Efter den positiva responsen vi fick på Luciasatsningen vill vi från Svenska Kyrkan fortsätta och bjuder därför in till Fjällsjö-Bodums Barnkör! Start lördag 28 januari. Anmälan senast 25 januari!!! se länk nedan.

Barnkören vänder sig till barn från förskoleklass och uppåt.

Några viktiga punkter:

Vi kommer givetvis sjunga, men också arbeta med olika kreativa uttryck. Det kan t ex vara att göra kulisser, rita, spela teater, rörelse och dans mm. Vår ambition är att skapa så mycket kreativitet som möjligt.

Vår syn på barn vilar på Svenska Kyrkans värdegrund där varje barn har ett okränkbart människovärde och skall alltid bemötas med omtanke och respekt. 

Vi vill också ta vara på och uppmuntra barnens olika gåvor och förmågor och strävar efter att varje barn skall få utvecklas utifrån sina specifika förutsättningar. 

Utifrån vår värdegrund har vi också en holistisk syn på barn. Därför är såväl kroppsliga, själsliga, sociala och andliga behov viktiga. 

Fler brandmän sökes i Backe

Rekrytering av RiB-brandmän i BACKE

 

Räddningstjänsten Jämtland: Vi söker varje år fler som vill jobba deltid som brandmän, som RiB "räddningstjänstpersonal i beredskap". I fjol anställde vi 48 nya RiB. Några av dem har både hunnit utbilda sig och gått in i beredskap, andra är i utbildning nu eller börjar under våren. Tack alla som hjälpt oss och alla som har skickat in intresseanmälningar!

Samtidigt slutade tyvärr 46 RiB under 2022. De flesta slutar för att de flyttar eller byter huvudarbetsgivare vilket påverkar deras möjlighet att ha beredskap. Man behöver nämligen bo och jobba inom cirka 5 minuter från sin brandstation. Andra har jobbat klart – vissa med över 35 år som brandmän hos oss. TACK till er alla!

Landsomberget smygöppnar på lördag!

Nu är liftbyglarna på plats, backen är pistad och ikväll sätts skyddsnäten upp!
Imorgon lördag kör vi en smygöppning för att testa nya liftmotorn ordentligt.
Så vi kör 50% på heldagskorten och lägger en reservation för några driftstopp.
Vi har öppet kl 10-15.

Om allt går som hejsan kör vi all in på söndag och förhoppningsvis resten av säsongen!!!
Varmt välkomna till hela familjens slalombacke!!! Landsomberget

#landsombergetsskidanläggning
#Landsomberget
#nukörvi

Text och bild: Fjällsjö Alpina klubb

Fyllda lägenheter i Backe

Ukrainare fyller tomma lägenheter i Backe - inte längre aktuellt riva

Enligt senaste numret av Jämtlands tidning, se länk ovan, är vakansgraden i Backe numera väldigt låg. Mycket är tack vare att flera lägenheter hyrts av Migrationsverket som flyktingbostäder. I de tidigare rivningshotade husen i Backe, läkarvillan på Lasarettsvägen och hyreshuset på Strandvägen, finns nu endast 3 lägenheter lediga.

Insamling av fritidsutrustning

Insamling till ”Låneteket” i Backe

Fjällsjö Framtid efterlyser just nu fritidsutrustning för både barn och vuxna: Skridskor, skidor, pjäxor, hjälmar, pulkor, snowracers etc. Vi välkomnar även pussel och sällskapsspel för utlåning.

Titta gärna i era förråd och se om ni har någon urvuxen vinterutrustning som ni kan tänkas skänka till att göra nytta för andra!

Vi tackar så mycket på förhand! /Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.