december 2022

Senaste Fjällsjöbladet delas ut i era brevlådor

Från och med december kommer Fjällsjöbladet att utdelas i era brevlådor, klicka på  Fjällsjöbladet till höger i menyn så kan ni läsa det redan nu.

Fantastisk luciakonsert i Fjällsjö Kyrka

Tack till alla barn och kyrkokören som sjöng så fint i Fjällsjö kyrka på Luciakonserten i tisdags!
Tack till kantor Peter Wilhelmsson och alla andra som hjälpte till! Det här gör vi om eller hur?
Tack till alla er som skänkte pengar till julklappar till barnen i Ukraina, 3840 kr fick vi in!

Foto: Gunnar Bergström

Senaste nytt från Landsomberget

Nya liftmotorn är på plats och grävningen av Landsombergets nya, tredje nedfart är nu klar! Vi har även köpt lite nya grejer till barnbacken. Frivilliga behövs alltid men nu är vi fulltaliga i styrelsen vilket känns jätteskönt! Vi kan av förklarliga skäl nedan ej kunna köra snökanonerna i dasgläget med de elpriser som är, men vi är positiva och ser fram emot att denna säsong ska dra igång och det ska falla massor med snö över Landsomberget!

Många undrar varför vi inte kör snökanonerna i år. Låt oss förklara här: För att snölägga Landsomberget krävs många ideella krafter, dygnet runt. För att snölägga hela backen krävs det oxå att kanonerna går ungefär 180h. Idagsläget har vi inte personal som kan offra 180h ideellt och vi tillåter inte heller att man jobbar ensam, då vi hade en otäck olycka för några år sedan där vi kunnat förlora en person. Och som ni vet, ligger Landsomberget i en kommun som endast delar ut anläggningsbidrag. Vi får alltså ingen hjälp med personal eller annat för att kunna snölägga Strömsunds kommuns bästa slalombacke. Vilket vi bönat och bett om i flera år. Men tyvärr.

Blueskväll på Capitan i helgen

På lördag 10 december är det Blueskväll på Capitan Kök & Bar!
Det är Backes egen rockstjärna Kenny Dufvenberg aka @doomcapitan som kommer att stå för livespelning med sitt crew från @caverndeep. Spelningen början kl.21 till 00ish.
Se capitan på Instagram och facebook för mer info.

Bildkälla: Capitan Kök & Bar

Luciakonsert 13 dec i Fjällsjö Kyrka

Luciafirande - När det är som mörkast - i Fjällsjö kyrka
13 december kl 18.00.

Den 13 december är ni välkomna till kyrkan för att lyssna till en stämningsfull konsert! Ett tjugotal barn från Fjällsjöskolan har under flera veckor tränat tillsammans med kantor Peter Wilhelmsson. Igår var det genrep i kyrkan och barnen är förväntansfulla inför tisdagens Luciakonsert. Det kommer bjudas på både lugna och fartfyllda favoriter! Barnkören sjunger tillsammans med kyrkokören och det blir garanterat en fin upplevelse!

Det kommer i samband med konserten att samlas in pengar till förmån för ukriainska flyktingar, för att kunna köpa julklappar till de krigsdrabbade barnen i Ukraina.

Arr: Fjällsjö Framtid och Fjällsjö Församling

Peter Wilhelmsson
kantor

Insamling till julklappar för ukrainska barn

Insamling till Ukraina, om 8 dagar körs julklappar till Ukraina!

Det är samma person som kört flera hjälpsändningar från Backe, som om 10 dagar kör till Ukraina igen och hoppas kunna dela ut julklappspaket till barnen. Insamlingen görs tillsammans med Anna Westerberg, tidigare journalist på Jämtlands tidning. Pengarna går oavkortat till julklapparna samt blöjor och våtservetter till de minsta barnens mammor.

Inget bidrag är för litet. Många bäckar små!
Swish 0730768966 (Anna Westerberg)
Märk med UKRAINA

Obs! Den 13 december är det luciakonsert i Fjällsjö kyrka och där kommer Fjällsjö Framtid samla in pengar till barnen i Ukraina, så om man vill ge en kontantgåva går det bra på kontoret eller i kyrkan!

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.