mars 2021

Hembygdsföreningen beviljas 1,3 miljoner till renovering av kägelbanan

Kägelbanan i Backe ska restaureras tack vare medel från Länsstyrelsen!

"Ett glädjande besked är att länsstyrelsen har beviljat 1,3 milj i anslag till renovering av kägelbanan. Hembygdsföreningen skickade in en ansökan i höstas och byggnadsantikvarien Ola Månsson i Holme Resele gjorde det åtgärdsprogram som krävdes. Eftersom byggnaden är ett byggnadsminne måste arbeten göras av antikvariskt kompetenta hantverkare. För att hålla kostnaderna nere hoppas vi kunna göra enklare arbeten med hjälp av frivilliga insatser t.ex. skrapa färg, riva tillbyggnader, måla rödfärg. Välkommen att hjälpa till att rädda vårt oskattbara byggnadsminne till eftervärlden."

Källa: Fjällsjö Hembygdsgårds facebook sida foto: Örjan Andersson

Sveriges radio intervjuade Örjan Andersson om renoveringen, som går att lyssna till här (11,38 min in i programmet)

BIF försäljning

På SKÄRTORSDAG finns BIF utanför Ica Nära Backe från 10.00 och säljer produkter från Kakservice och de kvarvarande delikatesserna från Delikatesskungen! Intäkterna går till barn och ungdomsverksamhet!

Misstänkt vattenläcka i Backe

INOFRMATION FRÅN STRÖMSUNDS KOMMUN: Vi har en misstänkt vattenläcka i Backe, vilket innebär att vissa störningar i form av lågt vattentryck och missfärgat vatten kan förekomma. Arbete för att lokalisera läckan pågår.

Säsongsavslutning Landsomberget

I morgon lördag är det säsongsavslutning i Landsomberget.

PAUSAT I BACKE ÄR TILL SALUVill du prova på att bedriva eget så är detta din chans!
31/5 är min sista dag som ägare av Paus@ i Backe. Mitt mål är att överlämna verksamheten så smidigt som möjligt till en ny ägare. För att detta ska vara möjligt så brinner det lite i knutarna då en stressfri övergång behöver ungefär 2 månaders planering och förberedelse. Jag välkomnar därför alla intressenter att ringa eller komma förbi på ett besök för att få all information som är nödvändig att veta. Det underlättar även för mig om jag i god tid får veta vad du/ni är intresserade av och inte så jag hinner sälja ut det ni inte vill ha.
Priset för verksamheten är i ständig rörelse då lagret ändras från dag till dag så jag kan inte ge ett exakt pris. Men för både lager och inventarier, det vill säga maskiner, så är priset ca. 150.000 kr där inventarierna i nuläget är på ca 50.000 kr.
Vi är för närvarande ombud för DHL, Schenker, Bussgods och Bring.
För mer information om företaget så når ni mig på 072 - 513 82 03
För frågor om fastigheten så ringer ni till Fjällsjö Framtid på 0624 - 101 69. Ägare av fastigheten är Fjällsjö samhälle ekonomiska förening.

Trygghetsvandring i Backe och enkätsvar

I kväll, 18/3, har vi gått en trygghetsvandring runt Backe, handlade om bland annat om dålig och bra belysning, buskar och annat som skymmer sikten i korsningar, trafikmiljö får gående och fordon, trafiksäkerhet för barn, skyltning med mera. Vi som promenerade var från kommunen säkerhetssamordnare Sidney Christensen, poliserna Mariana Handler, Jonny Jonsson, från Fjällsjö Framtid Ingegerd Berglund och bybon Jonas Andersson. Intressanta samtal om Backe, som de tycker är en vacker ort. Grannsamverkan lyftes fram.
Citat från Strömsunds kommuns hemsida: Tack för alla enkätsvar om närmiljön i Backe .Nyligen bad vi dig som bor eller verkar i Backe att svara på några frågor om hur du upplever din närmiljö. Vi fick in många synpunkter vilket vi tackar för! Svaren hjälper oss och polisen i vårt gemensamma och trygghetsskapande arbete. De ligger även till grund för den trygghetsvandring som sker inom kort. Läs mer Strömsunds kommun

Tips för ett tryggt och roligt sportlov

Nu är det äntligen sportlov! Njut av ledigheten och ladda batterierna. Här kommer tips på aktiviteter, vill du vara utomhus finns det goda möjligheter i vår kommun. Var rädd om dig och kom ihåg att göra vad du kan för att det ska bli ett så tryggt och coronasäkert sportlov som möjligt.

När allt inte är som vanligt, är det extra viktigt att vara aktiv och röra på sig i friska luften för att må bra. I hela kommunen finns goda möjligheter till utomhusaktiviteter under sportlovet. Här på webben har vi samlat förslag på saker att göra. Det finns också länkar till föreningar i kommunen, tag gärna kontakt med dem för att få information om eventuella aktiviteter som passar i coronatider. Information om skidspår, slalombackar, skoterklubbar mm finns här:  Aktiv tid i coronatider

Strömsunds kommun uppmanar:
Ung som vuxen – skydda dig själv och andra

Ha ett underbart sportlov! Ung som vuxen, kom ihåg att göra det ni kan för att ledigheten ska bli så trygg och coronasäker som möjligt.

Kom ihåg de allmänna råden:

Skydda dig och andra från smittspridning

Information från Folkhälsomyndigheten.
Du är skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra. Du ska visa hänsyn till dina medmänniskor, vilket är särskilt viktigt i förhållande till personer i riskgrupper.

Stanna hemma när du är sjuk och vid symptom. Håll avstånd. Undvik större sociala sammanhang. Tvätta händerna ofta.Hosta och nys i armvecket. Undvik att röra ögon, näsa och mun. 

Arbeta hemma. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att så många som möjligt arbetar hemifrån. Läs mer här: Folkhälsomyndigheten

Familjeweekend på Landsomberget i helgen

Helgen 6-7 mars kör vi familjeweekend, inte riktigt som förut men lite skoj hittar vi på. Lördag och söndag 10-15. Annons kommer under morgondagen!!
Vi ses i helgen på Landsomberget! Se Landsombergets facebook sida för mer information!

#landsomberget
#fjällsjöalpinaklubb
#familjeweekend
 

Kom ihåg trygghetsenkäten senast 7 mars!

Vi hoppas att så många som möjligt fyller i enkäten så att det går att få en bra bild över hur läget ser ut och kunna veta om det är något som måste förändras för att alla ska känna sig trygga! Digital enkät finns här och pappersenkäter finns på ICA och Pausa. Postlådan för att lägga svaren finns utanför Fjällsjö Framtids byservicekontor.  Kom ihåg att svara senast 7 mars! Tack på förhand!

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.