februari 2021

Värdering och analys av hyresfastigheter

I LT's reportage står att det att under torsdagens kommunfullmäktige i Strömsund "beslutades, som väntat, att fastigheterna ska värderas och att det ska analyseras vilka risker och konsekvenser som kan följa en försäljning ... Värderingen kommer att göras av en extern värderare ...Värdering och analys ska vara färdiga så snart som möjligt och är planerade att tas upp nästa gång kommunfullmäktige sammanträder den 21 april". Vi väntar med spänning på vad kommunfullmäktige tar för beslut gällande föreslagen försäljning av samtliga SHBs hyresfastigheter i Backe till Fjällsjö AB svb.

Älvspåret uppdraget till Långön, runt och tillbaka

"Det är nu den bästa tiden på vintern börjar! Älvspåret uppdraget ända upp till Långön och runt - skarpt på många ställen om än fnasigt på vissa ställen då det kan vara ojämnt på älvisen, Planspåret uppspårat och elljusspåret inom kort - Himlahallen kommer att bli skrapad också.

Det finns alltid delade meningar och uppfattningar om vad som ”borde prioriteras” - idag blev det trampning av pulkabacken då sportlovsgäster i byn dök upp när snöfallet slutat, skolan har längdskidor på idrotten idag så det blev (hastigt) skidspårande därefter. Oavsett vilken ordning allt sker och hur lång tid det tar så görs det så gott det går. Det går annars bra att ideellt anmäla sig till Backe IF om någon tycker att det missköts och vill hjälpa till, alternativt framföra klagomål till
Strömsunds Kommun Kultur- och Fritidsavdelningen"

Trevlig tisdag / Ida, vaktmästare Strömsunds Kommun Kultur- och Fritidsavdelningen

Text och  foto: Ida Sundin, källa: Backe IF facebook sida
 

Jämtlands tidning - reportage från Backe

"Företagssamma kvinnor som piffar upp glesbygden"
Reportage i Jämtlands tidning om Anna Johansson i Backe som driver nagelsalongen Pineapple nail design. Här är länk till hennes hemsida på facebook

"Ronja lockar kunder till Backe"
Ett till reportage från Backe om Ronja Nordin som driver Ronjas Hårdesign som nu har drivit företaget i 8 år och utökat utbudet till inte bara hår utan även olika typer av behandlingar för ögonbryn och ögonfransar samt piercing för öron, näsa och snart även med möjlighet till håltagning i navel. Länk till Ronjas facebook sida hittar ni här.

Foton: Ida Sundin

Fiber till Rossön beslutat

Kommunfullmäktige beslutade igår att investera 4,5 miljoner kronor till fiberutbyggnad i Rossön!

Det är en samverkanslösning mellan Zpyke (som bygger) och Servanet som leverantör samt Strömsunds kommun som finansiär. Projektet förutsätter att minst 125 fastigheter ansluts i bydelarna Bodum och Rossön.

Enligt kommunstyrelsens protokoll ska "pilotprojektet efter avslut utvärderas för att fastställa om det finns fördelar att använda den nya modellen för utbyggnad av ytterligare områden" dvs. bl.a. Backe.

Lyssna på P4 Jämtlands reportage här

FjällsjöBladet Februari nr

FjällsjöBladets februarinummer ute nu! Kan även läsas digitalt här

Tekniktips längs elljusspåret

Bara mildare väder från morgon till kväll som fattas nu! Elljusspåret uppspårat och skyltar utsatta för tekniktips till ännu mer njutning av längdskidåkning - sporten som är ett ”motoriskt eldorado” med alla dess olika växlar och frekvens där hela kroppen sätts i rörelse. Några skyltar är utplacerade längs spåret för att exemplifiera var respektive växel (åksätt) i både klassiskt och skate kan användas - sedsn kan det förstås skilja vad vi väljer eftersom vi alla är olika med olika personlig åkstil. Lilla rundan (cirka 500 meter) är också uppspårad - ett alternativ till Planspåret för den som vill ha backar uppför och utför!
Svenska Skidförbundet / Ida, vaktmästare Strömsunds Kommun Kultur- och Fritidsavdelningen

Evenemangskalender Februari/Mars

21/2   Öppen kyrka för andakt,  kl 11.00, Fjällsjö kyrka
28/2  Öppen kyrka för enskild andakt, kl 11.00. Bodums kyrka
1/3 Livesänd morgonbön kl 8.00 från Bergsjöåsen med Gudrun och Stefan, se svenska kyrkans hemsida eller fb
7/3 Öppen kyrka med enskild andakt  kl 11.00. Fjällsjö kyrka
14/3 Gudstjänst (streaming) kl 11.00, Bodums kyrka
21/3 Öppen kyrka med enskild andakt kl 11.00. Fjällsjö kyrka
20/3 SIGVARD JONSSONS MINNE se annons på sid. 11.
STENHAMMARSLOPPET INSTÄLLT pga. Coronaläget

Nytt företag och nya jobb till Backe!

Om allt går enligt planerna kommer green-tech företaget Digitech development att flytta sin produktionsverksamhet till Backe och starta upp redan i vår. Företaget, som har säte i Älandsbro och tidigare produktion i Malaysia, kommer att ha en monterings-verksamhet i Backe av en produkt som heter ”CoolSaver”. Det är
en panel fylld med mineraler till kylar och frysar som sparar energi genom att ta bort kondens, vatten och is och förlänger livslängden på råvaror som t.ex. frukt och grönsaker. (Klicka på titeln för att läsa mer!)

Bilder från Landsomberget

Fjällsjö Alina klubb behöver fler ideella krafter!

Om man vill hjälpa till kan man gå in på Facebook-gruppen ”IdeellakrafterLandsomberget" och skriva upp sig i de olika evenemangen.

Foto: Jenny Persson.Klicka på bilden för fler bilder

 

 

 

Landsomberget har öppnat för säsongen

Vilken härlig säsongsöppning det blev! Härlig manchester och endast några minusgrader!! Solen som tittade fram och Landsomberget var fullt av entusiastiska åkare! Under söndagen var det Alla hjärtansdagöppet. Backen är öppen igen på onsdag kväll 18-20.30.

Följ Fjällsjö Alpina klubb på facebook för mer information!

Fotokälla: Fjällsjö Alpina Klubb fb

Enkät till Backebor om tryggheten i närområdet

Vi hoppas att så många som möjligt fyller i enkäten så att det går att få en bra bild över hur läget ser ut och kunna veta om det är något som måste förändras för att alla ska känna sig trygga! Digital enkät finns här och pappersenkäter finns på ICA och Pausa. Postlådan för att lägga svaren finns utanför Fjällsjö Framtids byservicekontor. Information kommer även i Fjällsjö Bladet! Kom ihåg att svara senast 7 mars!

Skidspår längs älven och elljusspåret

Älvspåret 2021 på Fjällsjöälven är nu uppspårat!

Start från bron som går över till Sunnansjö, sträckan går nästan upp till Vågen och kommer att förlängas i veckan.
Även spårat från Fjällsjöhallen och ned på älven så det går att stiga på där.
Stort TACK till Bosse Eriksson för information om läget på isen och hjälp med att jämna till ytan där spåret dragits!

Både elljusspåret och planspåret är uppspårade med en liten extra minisväng i slutet av elljusspåret!

/ Ida, vaktmästare Strömsunds Kommun Kultur- och Fritidsavdelningen
 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.