Nytt företag och nya jobb till Backe!

Om allt går enligt planerna kommer green-tech företaget Digitech development att flytta sin produktionsverksamhet till Backe och starta upp redan i vår. Företaget, som har säte i Älandsbro och tidigare produktion i Malaysia, kommer att ha en monterings-verksamhet i Backe av en produkt som heter ”CoolSaver”. Det är
en panel fylld med mineraler till kylar och frysar som sparar energi genom att ta bort kondens, vatten och is och förlänger livslängden på råvaror som t.ex. frukt och grönsaker. (Klicka på titeln för att läsa mer!)

De har tidigare fokuserat på försäljning till större företag som t.ex. McDonalds men kommer nu också att fokusera på privatmarknaden via kanaler som Amazon & deras webshop. Verksamheten kommer att bedrivas i Elsa Aerias hyresfastighet på Strandvägen 4. Planen är att använda källaren till produktion och lägenheterna ovan till kontor och övernattningslägenheter för de som t.ex. pendlar till jobbet.

Nu väntar de bara på slutgiltigt besked från kommunens miljö- och byggavdelning, som redan uttalat sig positiva till verksamheten. Eventuella synpunkter från angränsande fastighetsägare kommer också att inväntas innan företaget kan sätta igång – men målbilden är nu på vårkanten!

Enligt projektledaren Philip Jäversjö kommer arbetskraften att i bästa mån rekryteras lokalt och de har redan kontaktat arbetsförmedlingen för att hitta personal från närområdet. På sikt kan det röra sig om 10 arbetstillfällen i Backe!

Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid vill passa på att önska Philip Jäversjö och Digitech development lycka till och hälsa er Varmt Välkomna till Backe!

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.