oktober 2020

Hjälp till att stötta Landsomberget!

Information från Fjällsjö Alpina Klubb angående säsongen 20/21:

"Fjolårets tidiga stängning bidrog till en enorm ekonomisk förlust. På grund av detta har vi i Fjällsjö Alpina Klubb beslutat att inte snölägga slalombacken likt tidigare år. Vi hoppas istället på att KLung Bore ger oss ett gigantiskt snötäcke i julklapp och att vi ändå ska kunna öppna Landsomberget. Därmed är datumet för öppnandet ovisst.

Vi hoppas såklart kunna öppna så fort som möjligt men vi behöver även ER hjälp för att rådda detta. För att vi ska kunna fortsätta skryta om Strömsunds kommuns bästa slalombacke behövs fler ideella krafter både i liften och i serveringen.

Mer info kommer på våran facebook och instagram"

Pippivecka i Backe

Pippi-veckan är igång i Backe för att fira världens starkaste 75-åring!
Gå tipspromenad och svara på 10 frågor, måla/teckna/rita Pippi Långstrump eller annat som har med Pippi att göra. Utlottningspriser bland er som går tipspromenad medan alla som lämnar in teckning av Pippi får en stor Pippi-affisch! Ingen åldersgräns.
Allt material finns hos Jennifer på Pausat. Las mer på Hjärta Backes facebooksida!

#jippipippi
#pippilångstrump
#pippilångstrump75år
#pippi75år
#hjärtabacke
#hjärtafjällsjö
#hjärtabackefjällsjö
#backe
#fjällsjö
#backefjällsjö
#strömsundskommun
#jämtland
#ångermanland
 

Paus:at i Backe har blivit utlåningsstation

"Bokis i Backe" finns inne på Paus:at i Backe, som har blivit utlåningsstation from oktober månad då Backes ordinarie folkbibliotek stängt ner för allmänheten. Biblioteket är dock fortfarande öppet för skolbarnen att låna böcker från då det numera går under Barn och Utbildningsavdelningen inom kommunen. "Bokis" är ett komplement till bokbilen.

"Representanter från biblioteksavdelningen i Strömsunds kommun tillfrågade Jennifer Lidström som driver Paus:at om en biblioteksfilial kunde få plats, något som Jennifer svarade ja till. -Det har redan varit hit mågra som har lånat böcker, berättar Jennifer och ser positivt på den nytillkomna bokhörnan. På Hjärta Backes facebooksida kan ni även läsa ett reportage med Jennifer då hon firade 3 år med kiosken. Text och bild: Hjärta Backe"

Jämtlands tidnings reportage från Backe

I Jämtlands Gratistidnings senaste nummer kan ni läsa tre reportage från vårt område! Text: Ida Sundin

"Snöskotrar tävlar på vatten i Backe"
"Rickard vill ha fler kollegor"
"Golfklubbarna växer i länet"

Tung rock från Backe

I september kom intervjun med Kenny Dufvenberg om sjunde skivsläppet med Gudars Skymning med i Jämtlands Tidning - kul att lokalt band som varit igång i många år får spridning. Fina recensioner såväl inrikes som utrikes har senaste plattan dessutom fått, nu senast en ny höjdarrecension i Sweden Rock Magazine som ni kan läsa här!

För senaste nytt besök Gudars Skymnings facebooksida! Läs intervjun som Ida Sundin gjorde med Kenny Dufvenberg på Hjärta Backes facebooksida.

#gudarsskymning
#olycksfågel
#hjärtabacke
#hjärtafjällsjö
#hjärtabackefjällsjö
#backe
#fjällsjö
#backefjällsjö
#strömsundskommun
#jämtland
#ångermanland

#movingmonday: pannlampsracet avklarat!

Ett litet gäng på 10 stycken smög tillsammans runt eljusspåret under gårdagens #movingmonday - En spännande och annorlunda upplevelse där många tog sin första långpromenad i mörker! Hur ser det ut om alla stänger av sina lampor? Det och många andra funderingar uppstod längs vägen! I målgång väntade medaljutdelning till alla deltagande barn. För er som missade finns en till chans nästa vecka!

MÅNDAG 26/10 Start 18.00, elljusspåret i Backe. Halloween-orientering i mörker - ta med pannlampa eller ficklampa eller annat som ger lyse. Genomgång av karta, ingen kompass behövs.

Foto: Gunnar Bergström

#MOVINGMONDAY pannlampsrace och Halloween-orientering

Test av #MOVINGMONDAY för hela familjen på måndagar med olika teman - vi omfamnar höstmörkret utomhus! Alltid fokus på folkhälsa och rörelseglädje!

MÅNDAG 19/10 Start 18.00, elljusspåret i Backe.
Pannlampsrace
- ta med pannlampa eller ficklampa eller annat som ger lyse. Välj mellan kort eller lång bana.

MÅNDAG 26/10 Start 18.00, elljusspåret i Backe.
Halloween-orientering i mörker
- ta med pannlampa eller ficklampa eller annat som ger lyse. Genomgång av karta, ingen kompass behövs

• GRATIS att delta, lös gärna medlemskap i Backe IF för att stötta    föreningen och dess verksamheter
• Gå, jogga eller spring i enskilt eller i sällskap.
• Eventuell tidtagning sköter var och en själv.
• Genomgång av karta, ingen kompass behövs.

Medalj till alla barn!

Utlottningspriser bland vuxna!

Eventuell fortsättning möjlig om intresse finns.
Frågor och funderingar: Ida, 072-584 67 32
VÄLKOMNA hälsar Backe IF!

 KOM IHÅG!       

 Stanna hemma
vid minsta symtom.

Bilder från Höstmarknaden

Ett fint reportage av Ida Sundin om förra helgens höstmarknad i Rossön "Höstmarknad och brunch i Rossön drog unga och gamla" finns att läsa i denna veckas papperstidning av Jämtlands Tidning!

Höstmarknaden bjöd på försäljning av ätbara produkter, konst och hantverk samt Käpphästhoppning utanför Restarang Flottaren i Rossön! Den ugna konstnärinnan på bild heter Lina Liljefjäll -14 år från Strömsund

Backe.nu foto: Gunnar Bergström

Avslutning för "Spring i benen" och start för "Rörelseserien"

Avslutning av Spring i Benen idag tisdag 13/10 kl. 18.00 vid elljusspåret i Backe! På kvällens avslutning av Spring i Benen blir det rörelse med skidstavar - ta med egna eller låna! Hela kroppen ska hålla värmen ikväll vi ses 18.00!

Sedan blir det RÖRELSESERIEN på måndagar från och med nästa vecka. VÄLKOMNA hela familjen i morgon tisdag och på måndagar hädanefter!

För mer info se backe if:s facebooksida

Skrivelse och olika länkar angåens SHB:s rivningar i Backe

Till: Strömsunds kommun,
Ledamöter i kommunstyrelsen
Ledamöter i kommunfullmäktige
Styrelsen för Strömsunds Hyresbostäder
LT, ÖP, Jämtlands tidning, Radio Jämtland

Backe 200930

ÖPPET BREV - INFORMATION GÄLLANDE DE BESLUTADE RIVNINGARNA AV HYRESHUS I BACKE

Beslutade rivningar av ca en tredjedel av SHB:s bestånd av hyreslägenheter på orten

Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid i Backe vill informera er alla om vad som händer gällande rivningarna på vår ort. Vi vill att ni alla tar del av den information som bl.a. Hem och Hyra, LT och Jämtlands tidning har skrivit i ämnet gällande den planerade rivningarna (se länkar nedan). Det gäller lägenheterna på Strandvägen 2, men även Bagges väg och Lasarettsvägen, en rivning som omfattar totalt 20 lägenheter, vilket motsvarar ca en tredjedel av SHB:s nuvarande bostadsbestånd i Backe. Vi anser att besluten om rivningarna är fattade på felaktiga grunder. SHB menar att de kan erbjuda annat likvärdigt boende på orten men så är inte fallet. Vi riskerar att tappa innevånare genom utflyttning.

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.