september 2020

Backe inbjudna till Östersund

Efter den nervpirrande otroligt jämna duellen mellan Backe och Kluk i somras om vem som skulle röstas fram till Veckans by (som vi förlorade med en ynka procent av hela 3500 röster) på Urban i Östersund så har nu Backe fått sin revanch med en inbjudan att medverka i ett scensamtal på c'nen i Östersund om stad och landsbygd utifrån just sommarens debatt. Det är en inbjudan från Calle Hedman på Destination Östersund. Linnea Bergström från Fjällsjö Framtid kommer att representera Backe och lyfta vad som vi har att erbjuda besökare!

Ni kan följa livesändningen här. Den kommer att sändas imorgon fredag den 25 september kl.12-13.00. Backe kommer att diskuteras mot slutet av timmen - håll utkik!

Rättelse FjällsjöBladet

Det föll bort ett stycke ur denna text när FjällsjöBladet trycktes, vi ber om ursäkt för tryckfelet, och här kan den läsas i sin helhet: "Ödmjukaste varmaste TACK till er ALLA 53 deltagare som slöt upp på Mental Health Run under enkla former där var och en gick eller sprang utifrån sig själv i Backe för hela familjen. Fantastiskt med spridda åldrar, tjejer och killar, kvinnor och män från såväl Backe som Junsele och Dvärsätt - eloge till er alla som deltar när det arrangeras någonting! Här fanns även en och annan hund också. (Klicka på titeln för att läsa hela texten)

Fjällsjöhallen och gymmet öppnar

Den 28/9-2020 öppnas Fjällsjöhallen och gymmet för aktiviteter.
Ni som haft tider i  gymmet får kontakta oss på tel 070-365 2792 för nya tider mellan kl 7.00-16.00. Gamla tider gäller inte! Max 3 personer vid varje pass i gymmet!
Folkhälsomyndighetshetens rekommendationer och råd gäller. Rengör redskapen före användandet!
Fjällsjöhallen AB

 

TACK!

Många stora Tack till de bybor som klipper gräs, röjt och gjort fint på en del av Strömsunds Kommuns mark på byn, även tack till kommunens vaktmästare och de skolelever som har haft sommarjobb som gjort fint på byn. Tack till kommunen som äntligen tänt lyset på vattentornet som reparerats under det gångna året. Tack till de som städat och rivit husruinen. Tusen tack från övriga bybor.
 

Rivningarna i Backe

1/3 av SHB nuvarande hyresbostadsbestånd rivs i Backe - Avveckling av utveckling?

Ytterligare ett rivingsbeslut av SHB

Den 26/8 beslutade Strömsunds Hyresbostäders, SHB,  styrelse att hyreshuset på Strandvägen 2 ska rivas, det är 5:e huset som SHB har beslutat att ska riva i år, tre hus i markplan om 6 lägenheter på Baggesväg, ett hus på Lasarettsvägen med två lägenheter och nu ett hyreshus med 2:or och 3:or på Strandvägen med 12 lägenheter, 10 är bebodda. I dag den 17/9 finns 9 ersättningslägenheter lediga i Backe varav flera 1:or, de brukar vara i samma storlek och pris som de man tvingas ifrån.
Hyresgäster fick veta det på omvägar, i 3 veckors tid har SHB hemlighållit beslutet, när LT började Strömsunds hyresbostäder AB påbörjade senare under torsdagen arbetet med att informera berörda hyresgäster om den stundande rivningen. SHB påbörjade senare under torsdagen med att informera berörda hyresgäster om rivningen av hyreshuset på Strandvägen. Länk till +artikeln nedan
Länstidningen Jämtland

Fotbollsträff i Ramsele, Västra United

Lördag den 26 september, samling kl. 10.00-14.00 på Rafnavallen, Ramsele. Flickor och pojkar född 2006-2015. info. se affisch eller Backe IF på facebook.
Information och anmälan senast fredag 23 september till Backe IF Arne Carlström 073 80 43 458, se affisch för mer info.
Backe IF, Junsele IF, Ramsele IK, Ådalsliden SK.
 

Backe i Rörelse, elljusspåret, Mental Health Run

Söndag 20/9 kommer evenemanget Backe i Rörelse att äga rum vid elljusspåret i Backe, där såväl barn som vuxna kan gå eller springa valfri sträcka
Evenemanget genomförs i samband med Mental Health Run för att uppmärksamma psykisk hälsa/ohälsa. Att delta är gratis och alla får medalj. Däremot uppmuntrar vi alla att skänka en gåva till Hjärnfonden som Mental Health Run valt som årets mottagare av evenemangets överskott. Mer information kommer.

Hela Sverige plockar skräp

Nu på lördag 19/9 är det Hela Sverige plockas rent. Citat: Redan nästan 80 000 anmälda. Anmäl dig du också! Den 19 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2020. Då samlar vi hela Sverige, norr till söder, gammal som ung och plockar allt skräp vi ser. Bli en del av en rörelse som tröttnat på skräpet och tar saken i egna händer – bokstavligen! OBS! Det stora engagemanget har gjort att våra skräpplockarpaket har tagit slut. Vi ber dig därför att plocka skräp i en påse du redan har hemma.
Läs mer på länken nedan, information:

Information

Extraöppet på alla ÅVC

Höststädning lördag den 3 oktober kl 9.00-15.00, informationsblad följde med vattenräkningen.
I Coronatider är vi rädda om varandra. Hjälp till med att hålla avstånd på ÅVC.

Information Covid 19, Strömsunds Kommun

Klicka på bilderna för information och fler informationsbilder

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.