september 2020

Ytterligare ett rivingsbeslut av SHB

Den 26/8 beslutade Strömsunds Hyresbostäders, SHB,  styrelse att hyreshuset på Strandvägen 2 ska rivas, det är 5:e huset som SHB har beslutat att ska riva i år, tre hus i markplan om 6 lägenheter på Baggesväg, ett hus på Lasarettsvägen med två lägenheter och nu ett hyreshus med 2:or och 3:or på Strandvägen med 12 lägenheter, 10 är bebodda. I dag den 17/9 finns 9 ersättningslägenheter lediga i Backe varav flera 1:or, de brukar vara i samma storlek och pris som de man tvingas ifrån.
Hyresgäster fick veta det på omvägar, i 3 veckors tid har SHB hemlighållit beslutet, när LT började Strömsunds hyresbostäder AB påbörjade senare under torsdagen arbetet med att informera berörda hyresgäster om den stundande rivningen. SHB påbörjade senare under torsdagen med att informera berörda hyresgäster om rivningen av hyreshuset på Strandvägen. Länk till +artikeln nedan
Länstidningen Jämtland

Fotbollsträff i Ramsele, Västra United

Lördag den 26 september, samling kl. 10.00-14.00 på Rafnavallen, Ramsele. Flickor och pojkar född 2006-2015. info. se affisch eller Backe IF på facebook.
Information och anmälan senast fredag 23 september till Backe IF Arne Carlström 073 80 43 458, se affisch för mer info.
Backe IF, Junsele IF, Ramsele IK, Ådalsliden SK.
 

Backe i Rörelse, elljusspåret, Mental Health Run

Söndag 20/9 kommer evenemanget Backe i Rörelse att äga rum vid elljusspåret i Backe, där såväl barn som vuxna kan gå eller springa valfri sträcka
Evenemanget genomförs i samband med Mental Health Run för att uppmärksamma psykisk hälsa/ohälsa. Att delta är gratis och alla får medalj. Däremot uppmuntrar vi alla att skänka en gåva till Hjärnfonden som Mental Health Run valt som årets mottagare av evenemangets överskott. Mer information kommer.

Hela Sverige plockar skräp

Nu på lördag 19/9 är det Hela Sverige plockas rent. Citat: Redan nästan 80 000 anmälda. Anmäl dig du också! Den 19 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2020. Då samlar vi hela Sverige, norr till söder, gammal som ung och plockar allt skräp vi ser. Bli en del av en rörelse som tröttnat på skräpet och tar saken i egna händer – bokstavligen! OBS! Det stora engagemanget har gjort att våra skräpplockarpaket har tagit slut. Vi ber dig därför att plocka skräp i en påse du redan har hemma.
Läs mer på länken nedan, information:

Information

Extraöppet på alla ÅVC

Höststädning lördag den 3 oktober kl 9.00-15.00, informationsblad följde med vattenräkningen.
I Coronatider är vi rädda om varandra. Hjälp till med att hålla avstånd på ÅVC.

Information Covid 19, Strömsunds Kommun

Klicka på bilderna för information och fler informationsbilder

Protestlistor mot vindkraftsbygget på Bleka ligger ute

Företaget wpd undersöker möjligheterna att uppföra en vindpark om maximalt 15 vindkraftverk med en totalhöjd om högst 290 m på  Bleka, beläget i Rudsjö, mellan Rossön och Backe. Dessa kraftverk kommer att ha ett vitt skapt lysande sken, dygnet runt. Marken ägs av Sveaskog, SCA samt en privat markägare. För att remissvar och synpunkter ska hinna beaktas och arbetas in i MKB behöver de vara wpd  tillhanda senast den 30 september 2020. Det finns protestlistor mot vindkraftsbygget på Bleka utlagda på ICA i Backe, Paus:at m.fl ställen. Information om vindkraftsparken på Bleka.

 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.