Rivningarna i Backe

1/3 av SHB nuvarande hyresbostadsbestånd rivs i Backe - Avveckling av utveckling?

Fjällsjö Framtid ser med oro på hur SHB (Strömsunds Hyresbostäder) agerar genom att riva fastigheter och den påverkan på bygden det har. Grunden för vårt arbete med att utveckla och värna byn tas bort. Det urholkar FFs arbete för medborgarna här. Vår premiss är utveckling för framtiden. Vi vill vara en tydlig part i kommunens planering och kommer att inbjuda politikerna till en dialog om byns utveckling och den nedmontering vi upplever.
SHB har tagit ett beslut den 26/8 att ytterligare ett hyreshus skar rivas på Strandvägen med 12 lägenheter varav 10 st är bebodda. De senaste hyresgästerna flyttade in för 2 (två) veckor sen och de fick hyreskontrakt så sent som i augusti. En annan hyresgäst fick flytta dit för 4 månader sen då dennes dåvarande lägenhet tillhör de lägenheter som enligt tidigare beslut i år ska rivas på Baggesväg.
Flera utav hyresgästerna fick veta att deras bostad ska rivas ”på byn” och är förtvivlade över att tappa sitt boende och SHB:s agerande. Många bybor utrycker också sin besvikelse, sorg och ilska.
20 st  av SHB:s bestånd på 64 st lägenheter i Backe ska rivas, kvar blir 44 st.  Likvärdiga lägenheter till de som beslutats att rivas finns ej på byn.
Att byn ska utvecklas är både befolkning och politiker överens om. Men hur ska man kunna utveckla en by där samma politiker vill avveckla hela tiden? Var ska inflyttade bo eller om du inte orkar med ditt hus lägre? Alla kanske inte vill eller kan bo i eget hus. Bankerna är inte alla gånger så villiga att låna ut pengar.
Kom gärna in med era synpunkter om rivningen, ring eller maila: fjallsjoframtid@backe.nu

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.