augusti 2020

Vägavstängning. 1:a september


VÄGARBETE 1 SEPTEMBER
Starttid: 2020-09-01 kl. 10:00 Sluttid:2020-09-01 kl. 16:00
Väg 983 från Groningsbäck till Backe stn båda riktningarna i Jämtlands län (Z)
Tillfälliga begränsningar:Omledning: välj annan väg.
Mycket stor påverkan Trumbyte. Vägen avstängd under arbetet.
 

Planerat vindkraftverk på Bleka

Ett företag planerar uppförandet av en vindpark på Bleka med maximalt 15 vindkraftverk och inbjuder härmed till samråd enligt miljöbalken.

Läs mer här: "Wpd undersöker möjligheterna att uppföra en vindpark om maximalt 15 vindkraftverk med en totalhöjd om högst 290 m på höjdområdet Bleka, beläget i Strömsunds kommun i Jämtlands län. Projektområdet är beläget ca 30 km nordost om Strömsund, mellan Rossön och Backe. Marken ägs av Sveaskog, SCA samt en privat markägare.

Projektområdet lämpar sig väl för en vindkraftsetablering med tanke på att området ligger högt och fritt samt långt från samlad bebyggelse. Möjlighet till elanslutning finns även direkt på den befintliga ledning som korsar området. En vindkraftspark av den här storleken skulle ge en årsproduktion på ca 270 GWh (270 000 000 kWh) vilket räcker för att försörja drygt 54 000 villor med hushållsel.

Inbjudan till samråd enligt miljöbalken 

En händelserik helg!

LÖRDAG 29/8:

Bakluckeloppis och våfflor, finns tunnbröd att köpa, Helen, Kyrkvägen, kl. 12-18

Myror i brallan: Utflykt till Gröna ögat - Samling kl.11.00 vid eljusspåret! Hela familjen kan vara med, dock obligatoriskt att barn till och med 6 år kommer tillsammans i förälders/vuxet sällskap

SÖNDAG 30/8:

Myror i brallan: Ystjansjöknabben - Samling kl.11.00 vid elljusspåret i Backe! Hela familjen kan vara med, dock obligatoriskt att barn till och med 6 år kommer tillsammans i förälders/vuxet sällskap

Kolla facebook för eventuella ändringar!

Ett stort TACK från hela bygden

till Svante Westin som har många järn i elden, han driver företaget, Fjällsjö Bioenergi AB, han och hans anställda städar upp på byn och renoverar upp fastigheter som Fyren, bygger om lägenheter till Bed & Breakfast, med mera.

Backe IF i ett spännande samarbete.

Flera idrottsföreningar planerar ett samarbete med ungdomsfotbollen, det är Rossöns IF, Backe IF,  Resele IF, Junsele IF, Ådalslidens SK och Ramsele IK.
En informationsträff skedde den 1: a augusti i Junsele med ca 50 flickor och pojkar f. 2006-2015+ ledare och föräldrar. Instruktörer från Ångermanlands fotbollsförbund var också där och instruerade och hjälpte till, nästa träff blir i september i Ramsele.
 Nu ska projektet förankras hos respektive idrottsförening och ordförande.
Det planeras träffar vartefter i övriga byar samt utbildning av nya instruktörer, samt information på skolorna i Västraområdet. Även fler idrottsföreningar är välkomna i projektet.
Citat LT: – Nu började vi med att samla ungdomar under temat fotboll, men det primära är inte fotbollen i sig utan att ungdomarna ska känna gemenskap, respektera varandra, lära sig jobba i grupp och känna sig trygg med framtiden, säger Lasse Strömberg, som tillsammans med Tomas Hellgren i Junsele är huvudmännen bakom den här nya satningen.
När det gäller de yngre barnen planeras det träffar med fotbollslek på hemmaplan, berättar Arne Carlström, ordf. Backe IF.

Hälsocentralen, planerad renovering

Planerad renovering av Backe allmänmottagning (HC)
Under perioden 14/9-28/9 kommer lokalerna renoveras en del.
Hela mottagningen behöver vara stängd.
Alla personalkategorier kommer därför att ta emot patienter på Strömsunds allmänmottagning istället.
Vi nås på samma telefonnummer som tidigare, 0624-512060.
Mer information kommer.
Informeras med reservation för förändringar.

Välkomna till Cirkelträning med start 27 augusti

Torsdagar utomhus, multiarenan för låg och mellanstadiet, kl. 18.30-19.30. Ledare Amanda och Viktoria. Inga förkunskaper krävs, ta gärna med en vän. Vi tränar uthållighet, styrka, balans, hållning och kondition. Cirkelträning är en individuell träning på din egen nivå, fast tillsammans.  Träningen är avgiftsfri, men vi vill att ni löser medlemskort i BIF.

Spring i benen - premiär 25/8

SPRING I BENEN - Rörelse för hela familjen!

Alla - små som stora - har vi spring i benen på ett eller annat sätt, nu ger vi utlopp för det på olika sätt! Grunden i passen är att känna sig välkommen, trygghet, att få utvecklas i sin takt och vara delaktig i passens innehåll.

Tisdagar 18.00-18.45/19.00. Elljusspåret eller fotbollsplanen i Backe 25/8, 1/9, 8/9, 15/9, 22/9, 29/9, 6/10, 13/10

Under 8 ledda pass som riktar sig främst till barn i årskurs 1-5 kommer vi tillsammans att upptäcka och uppleva rörelser av olika slag samt uppfinna sätt att ge kroppen rörelsefrihet. Även äldre barn kan delta. Inga förkunskaper krävs - bara kom som du är - tillsammans skapar vi ett pass där vi finner ett lustfyllt sätt att vara i rörelse!

Barn till och med 6 år kommer tillsammans i förälders/vuxet sällskap och rör sig på sina villkor fritt efter lust längs rörelsebanans olika stationer.

KOM IHÅG! Stanna hemma vid minsta symptom på förkylning eller annan sjukdom.

Hjärta Backe - youtubeintervju med Emilia Nilsson

Nu har en intervju släppts med Emilia Nilsson från Silsjönäs på Hjärta Backes youtubekanal

Klicka här för att se avsnittet

#emiliasjaktpåsmaker #hjärtabacke #hjärtafjällsjö #hjärtabackefjällsjö #backe #fjällsjö #backefjällsjö #strömsundskommun #jämtland #ångermanland

Årets eldsjäl 2020

Dags att rösta på årets eldsjäl i Strömsunds Kommun. Det finns tre stycken att rösta på, alla värdiga vinnare, men Hervor Dalen hjälpte oss när köksnedläggningen var aktuell, hon samlade då in många namn på protestlistor i Hotingsområdet. Rösta här: Årets Eldsjäl i Strömsunds kommun 2020 

Emilias jakt - på smaker

En till lokal youtube-kanal att flagga för!

Silsjönäs Emilia, känd från Sveriges Mästerkock, har en egen kanal:

Emilias jakt på smaker, titta in och låt er inspireras!

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.