juni 2020

Fel storlek, skriven av Hervor Dalen

FEL STORLEK
Ja det vet ju alla, att den är för stor. Ja kommunen förstås. För 40 år sen var den lagom.
Då arbetade många i skogen, i servicenäringar, industrier, affärer och på järnvägen. Men sen kom lastbilarna, skogsmaskinerna, näthandeln, centraliseringen. Den s k ”Bostadsakuten”, då man rev nyrenoverade hus med statligt stöd. ”Hela Sverige skall leva”, var ett desperat projekt, som fick folket ut i Hoting i fackeltåg för att rädda Samhall, en stor arbetsplats. Man ville inte respektera dom som bestämde.

-Det är synd om mina barnbarn, sa August på sin kammare, de jobbar på kommunen, och vet sedan länge att kommunen är för stor. Det gick ju rätt så bra när man flyttade ut verksamheter och rev utan varsel. Men, så började man hinta om vad som skulle ske, och vips skulle det skrivas listor och hållas stormöten. Inget roligt för mina barnbarn, sa August. De trivs med sina jobb, har bra lön och trevliga konferenser.

VÄGAVSTÄNGNING

Den 1 juli från kl 20.00-06.00 är vägen över Fjällsjöbron avstängd på grund av underhållsarbete.
 

ELDNINGSFÖRBUD

Eldningsförbud utfärdat i Jämtlands län

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i hela Jämtlands län, förutom Åre kommun, från klockan 12.00 den 18 juni 2020. Förbudet gäller tills vidare.
Eldningsförbudet innebär att det är förbjudet att elda och grilla i skog och mark, och bränna med fast bränsle (till exempel ved, kol, gräs, ris och grenar).
Grillning på egen tomt
Det är trots eldningsförbudet tillåtet att grilla på egen tomt, förutsatt att anordningen är utformad så att det inte finns risk för brandspridning. Det är också tillåtet att grilla och elda på fasta grillplatser på allmän plats. Fast grillplats innebär en eldplats som är avgränsad med obrännbart material och med en bred markyta med grus eller liknande runt grillplatsen.
Den som eldar är ansvarig
Kom ihåg att det alltid är du som eldar som är ansvarig om något går fel, även om du följer de riktlinjer som finns. Var därför alltid försiktig och se till att släckutrustning finns nära till hands. Om du medvetet eller av slarv bryter mot eldningsförbudet kan du dömas till böter.

Tennisplan

Tennisplanens första etapp på renoveringen snart avverkad. Nu är det avjämning, bevattning, vältning och tålamod kvar. Sedan börjar etapp två med resten.
Hoppas på mera ideellt arbete med detta// Bif. Se Backe IF:s Facebooksida för mer information.

Årsmöte Backe IF

Utdelning av Per Carlströms stipenium: Stort GRATTIS till ledarna Viktoria Trewe och Amanda Larsson. Se mer på BAcke IF:s Facebooksida.

Patriks Combo underhöll på Älvården den 11 juni

Strömsunds Kommun och Ica Simonsson i Strömsund bjöd de boende på Älvgården på underhållning, Mycket uppskattat av alla och vädret var med dem och alla hade längtat efter underhållning i dessa tider.
Text och bilder Veronica Orrell

Backe IF:s årsmöte 14 juni

Backe IF kommer att hålla årsmöte på söndag 14 juni

Plats: UTEDANSBANAN (under tak) på Stenhammaren
p.g.a. gällande restirktioner om inomhusaktiviteter. Klä er varmt om så behövs!

  • Årsmötesförhandlingar
  • Verksamhetsberättelse
  • Ekonomisk redogörelse

Ulottningspriser bland mötesdeltagarna
Stipendieutdelning ur Per Carlströms minnesfond
Vi bjuder på fika och varmkorv!

Maj månads vinnare

GRATTIS till er som är vinnare av utlottningspriser för MAJ!

Priser hämtas på Backe IF:s kansli, Stenhammaren.

Backsjön runt: Agneta Holmgren, Björn Sjödin, Irene Strömqvist

Vägporten runt: Torbjörn Eliasson, Inga-Lena Sundin, Margareta Johansson

Järnvägsövergången runt: Kristina Bagge, Sven Gjersvold, Monika Kaminska

Jansjö runt: Jörgen Johansson, Esmerallda Andersson, Erik Trewe

Anmälan till musikalklass i Backe!

Meddelande från Therese Didrick på Kulturskolan:

Hej föräldrar och barn! Efter sommaren startar vi återigen dans i Backe. Nyhet för hösten är även musikalklasser! Dansklasser ligger på måndagar och musikalklasser på tisdagar. Alla klasser är GRATIS. Dans är öppet för dig från åk 1-9 och musikal från åk 3-9. Anmälan gör du via www.studyalong.se/stromsund Skapa ditt konto och välj kurser. Självklart kan du även anmäla dig till instrument, sång och animering. Välkomna till oss på Kulturskolan!

Läs om Therese här på LT: https://www.ltz.se/artikel/therese-fran-smaland-blev-danslarare-i-stromsund-jag-sag-en-annons-om-tjansten-pa-facebook
 

Besök Skrocksåsen

Utflyktstips! En av bubblarna i årets sommaraktiviteter!

Har ni inte redan varit till Skrocksåsen i Jansjö så är det dags. Kör från Backe, förbi Landsomberget och se sedan skyltning från vägen och ta en vänsterväng upp på höjden. Det går att köra bil hela vägen upp till utkiksplatsen! 

Anders Westin, före detta Jansjöbo, tipsar om tillhörande musik! Solen går ner bakom Skråksåsens rand.... Vid Jansjöstranden by Jularboklubben i Motala on Spotify

Foto: Ingegerd Berglund

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.