Fel storlek, skriven av Hervor Dalen

FEL STORLEK
Ja det vet ju alla, att den är för stor. Ja kommunen förstås. För 40 år sen var den lagom.
Då arbetade många i skogen, i servicenäringar, industrier, affärer och på järnvägen. Men sen kom lastbilarna, skogsmaskinerna, näthandeln, centraliseringen. Den s k ”Bostadsakuten”, då man rev nyrenoverade hus med statligt stöd. ”Hela Sverige skall leva”, var ett desperat projekt, som fick folket ut i Hoting i fackeltåg för att rädda Samhall, en stor arbetsplats. Man ville inte respektera dom som bestämde.

-Det är synd om mina barnbarn, sa August på sin kammare, de jobbar på kommunen, och vet sedan länge att kommunen är för stor. Det gick ju rätt så bra när man flyttade ut verksamheter och rev utan varsel. Men, så började man hinta om vad som skulle ske, och vips skulle det skrivas listor och hållas stormöten. Inget roligt för mina barnbarn, sa August. De trivs med sina jobb, har bra lön och trevliga konferenser.

Det finns fantastiska män, gurus eller sektledare, som får folk att tycka precis som ledaren vill. En sådan till kommunen (på konsultbasis förstås) Vilka lugna och trevliga möten det då skulle bli. Då skulle alla förstå att kommunen måste delas. (Men man skulle ju betala skatt ändå)
Jag måste ha en strategi, tänkte August.
Punkt 1. Jag skaffar en guru/sektledare (på konsult basis, förstås.)
Punkt 2. Jag kontaktar styrelsen för ”Hela Sverige ska leva” och uppmanar dom att byta namn till ”Halva Sverige skall leva”.
Punkt 3. Jag skriver till Lantmäteriet och Trafikverket så att man drar om kommungränsen. Det som blir bortkapat kan man kalla ”Obygd” eller vad sjutton som helst.
Nu ringer jag mina barnbarn och talar om att jag börjar på måndag, sa August.
Av Hervor Dalen, Hoting

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.