april 2020

En annorlunda Valborg

P.g.a. rådande omständigheter blir det inget vanligt valborgsfirande i Backe i år. Det blir ingen fikaförsäljning eller lotteri, men brasan kommer att tändas kl.20.00 på Valborgsafton för er som vill titta på. Mvh, Loppisbröderna

Hjälp med vandringseldoradot mottages tacksamt

Känner ni att in vill ut i naturen och samtidigt kunna ge en hjälpande hand?

Hjälp oss gärna att hålla vandringsstigarna fina - ser ni något längs era promenader som behöver åtgärdas, t.ex. träd som fallit över stigen, märkning som fattas etc. är vi tacksamma om ni rapporterar det till oss så att vi är uppdaterade och kan åtgärda!

Vi behöver även frivilliga att se över märkning, skyltning, hjälp med renovering av broar och beskärning av grenar och buskar som växer för nära stigen! Hör gärna av er till Fjällsjö Framtid! Tel. 0624 – 101 69

Tack på förhand!

Stängt 24/4

FREDAG 24 APRIL

ÄR FJÄLLSJÖ FRAMTIDS KONTOR STÄNGT, KONTAKTA BYVAKTMÄSTARNA OM NI VILL HA HJÄLP AV DEM, LARS NORDIN 070 374 47 22

Strömsunds kommun informerar

Förskolorna öppnar upp för 15-timmarsbarn igen Från och med måndag 20 april är 15-timmarsbarnen välkomna till förskolan igen. Det har barn-, kultur- och utbildningsnämnden beslutat.Den 16 mars beslutade kommunen att de så kallade 15-timmarsbarnen i förskolan skulle vara hemma för att minska antalet barn och därmed belastningen inom förskolan. Barngruppen kallas så för att de har rätt till just 15 timmars förskola i veckan från och med ett års ålder om deras vårdnadshavare är arbetslös eller föräldraledig med ett annat barn.Vi vädjade också till alla vårdnadshavare som arbetade hemifrån att om möjligt ha sina barn hemma. Detta eftersom en stor del av personalen var borta på grund av bland annat sjukskrivningar. Välkomna från 20 april Nu ser läget inom förskolan mycket bättre ut, och barn-, kultur- och utbildningsnämnden har därför beslutat att från och med måndag 20 april upphäva tidigare beslut. – Det känns glädjande. Det är viktigt för barnens utveckling att få delta i förskolans verksamhet tillsammans med andra barn, säger Lars Thorin, chef för barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen. Kommunen följer löpande utvecklingen med anledning av covid-19.

GLAD PÅSK!

Information från Strömsunds kommun om corona 20200408

Information på svenska och engleksa, klicka på bilderna för att läsa.

Fjällsjöhallen och Gymmet är fortsatt stängt tills vidare!

Beslut om att förlänga stängning av Fjällsjöhallen och Strandrestaurangen. Öppet endast för skolans aktiviteter och luncher.
Fjällsjöhallens alla övriga aktiviteter och gymmet är stängt tills vidare!

Nya rutiner för matleveranser

Ny rutin för personer med måltidsservice

På grund av den pågående pandemin genomför vi från och med vecka 15 förändringar för att skydda personer med måltidsservice när vi levererar deras matlådor. Genom att minska våra fysiska kontakter vill vi begränsa och fördröja smittspridning. Fortsatta leveranser två gånger i veckan Kommunens leverans av matlådor fortsätter som vanligt två gånger i veckan till personer med måltidsservice. Den enda skillnaden är att den som levererar inte längre kommer att gå in i bostaden. Vad ska den vi levererar till göra? Vi vill att den som har måltidsservice ska ställa ut en kylbox eller liknande vid sin entrédörr, där vi kan lämna våra matlådor. Vi ringer på vid leverans för att det ska bli känt att maten har kommit. Från när gäller förändringen? Förändringen gäller från och med tisdag 7 april. Har du några frågor? Ring 0670-164 23

Strömsunds Kommun erbjuder uppläsning av information om covid-19

För att nå ut med information till den målgrupp som inte har möjlighet att ta del av digitala kommunikationskanaler, erbjuder kommunen nu möjlighet att få information uppläst. Tjänsten lanseras måndag 6 april, numret är 0670-164 00.
Strömsunds kommun arbetar på flera sätt med att nå ut med information om hur kommunen hanterar utbrottet av coronaviruset covid-19 och hur det påverkar verksamheterna.
Ring och få information uppläst
För att nå ut till den målgrupp som inte har möjlighet att ta del av digitala kommunikationskanaler, exempelvis webbplatser och Facebooksidor, erbjuder nu kommunen möjlighet att få den digitala informationen uppläst. Tjänsten lanseras måndag 6 april.
Hur fungerar uppläsningen?
Den som behöver få kommunens digitala information uppläst ringer 0670-164 00. Numret är bemannat vardagar klockan 8.00–16.00 med lunchstängt 12.00–13.00.

Nationellt besöksförbud på äldreboenden

Regeringen har beslutat om ett besöksförbud på samtliga äldreboenden i Sverige. Detta på grund av covid-19. Beslutet träder i kraft den 1 april. Strömsunds kommun har under en tid haft besöksrestriktioner på äldreboenden. I och med regeringens beslut blir det nu ett generellt besöksförbud. Den verksamhetsansvarige för ett boende får i det enskilda fallet medge undantag från förbudet om det finns särskilda omständigheter som motiverar ett undantag och om risken för spridning av coronaviruset är liten.

Senaste Fjällsjöbladet

Nu ligger senaste Fjällsjöbladet ute här på sidan.

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.