januari 2020

Sigvard Jonssons minne

den 14 mars, kl. 11.00. Rossön, RIF.

Stenhammarsloppet, Backe

Den 15 mars 2020, Vi tar gärna emot bidrag till prisbordet. Swisha gärna ditt bidrag, ange "Stenhammarsloppet", swisha 123 690 2316: Tack på förhand Backe IF.
 

Backe Hälsocentral

Region Jämtland Härjedalen skriver att:

"Backe Hälsocentral from och med måndag 20 januari har reducerad verksamhet på grund av personalbrist, främst läkare. Vi jobbar på rekrytering av läkare och vi hoppas kunna öppna upp all verksamhet som vanligt, så snart som möjligt."

Med vänliga hälsningar,

Enligt uppdrag
Primärvådschefen
Region Jämtland Härjedalen
Monika Lundgren
Närvårdsområdeschef

Landsomberget öppnar för säsongen!

Nu på Lördag den 18/1 startar vi äntligen upp säsongen för i år!! Klockan 10.00 trycker vi igång liften och vi ser fram emot att få kasta oss ut för slalombacken igen!!! Vi höjer dock ett varningens finger för att ge sig ut utanför pistat område, där kan kvistar, is och barfläckar förekomma pga för lite snö!
Varmt välkomna till Hela familjens slalombacke!

Se Fjällsjö Alpinas facebooksida för senaste nytt!

#landsomberget #nuöppnarvi #strömsundsbästaslalombacke #alpina #fjällsjöalpina #älskasnö #bistrolandsomberget

Skridskolek i Backe.

TACK ALLA barn och föräldrar/vuxna som kom och skrillade loss på isen ikväll - så härligt med all aktivitet på Himlahallen.
Det var till att lämna planeringen då barnen så gärna bara ville få åka och bara vara - en bana ställdes upp som var och en fick ta sig an som de ville.
Barn är fantastiska på att vara kreativa i den fria rörelseleken - skridskostöden blev exempelvis skotrar som sladdades runt med och att bara få glida runt fritt på isen såg ut att vara detsamma som att vara en fri fågel.
Vi ses nästa tisdag igen - ny bana att upptäcka och tid för att leka fritt på isen / Karolina och Ida. Text: Ida Sundin. Foto: Gunnar Bergström. Klicka på fotot för fler bilder.

Radio-fiber. Micro-nät

DROP-IN-träff, Fjällsjö Församlingshem, Backe. Torsdag 23 januari 2020, mellan kl. 12:00–17:00. Klicka på fotot för större bild.

Vinterlek i Backe

 

Aktiviteter för hela familjen. Tisdagar 18.00-19.00. Skridskoplan: 14/1, 21/1, 28/1 och 4/2. Ingen klubba och puck. Elljusspåret: 11/2, 18/2, 25/2 och 10/3. Utrustning: Kläder efter väder, Köldgräns -15, Skridskor och hjälm. Längdskidor och stavar, pjäxor, pulka eller motsvarande. Skridskostöd finns att låna. Begränsat antal längskidsutrustningar finns att låna för både barn och vuxna. Barn till och med förskoleklass deltar i vuxens sällskap. Medlemsskap i Backe IF eller Rossöns IF gäller.
Ledare Karolina Jönsson och Ida Sundin. Frågor: Ida 072-584 67 32. VÄLKOMNA!

 

Fjällsjömarknadsundersökning

Fjällsjömarknan, hela byns fest! --- ENKÄTUNDERSÖKNING ----
Du kan påverka genom att svara!

Fjällsjömarknan berör så många och vi vill därför fråga hela byns befolkning, inklusive utflyttade Backebor och andra besökare hur ni vill ha er marknad i framtiden! Vill vi ha en marknad överhuvudtaget? Vad ska vi satsa på? Vad är mindre viktigt? Vad saknar ni och hur ser er drömmarknad ut? För närvarande saknas en marknadskommitté för marknaden 2020 och för att underlätta arbetet för en ny kommitté att kunna gå vidare behöver vi era åsikter!

För er egen skull, ta gärna en stund att fylla i detta formulär för att vi ska veta vad ni tycker om marknaden och hur den ska utformas i framtiden. Vi är tacksamma för så många svar som möjligt! En pappersvariant finns att fylla i på Byservicekontoret och kommer även att läggas ut på andra ställen i byn. Mer info kommer!

Med vänlig hälsning, Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid i samarbete med Backe IF och Backe Event
Svara senast den 19/1.
Länk till frågeformuläret

Snöbrist i Landsomberget

Fjällsjö Alpina skriver på sin Facebooksida: Det här är den värsta vintern vi nånsin kunnat tänka oss.
Vädrets makter kan vi tyvärr inte rå på, men vi hoppas att det kommer kyla så vi kan öppna Landsomberget snart!!!
Vi uppdaterar hemsidan och våra sociala medier så fort vi ser att det går att öppna!
Bistro Landsomberget har öppet även fastän skidanläggningen är stängd.
Nu får vi ut och dansa snödansen, så att de kan öppna backen nån gång!

Bistro Landsomberget

Denna säsong kommer Bistro Landsomberget att servera mat och fika på Landsomberget. Ägarna till Bistrot beskriver utbudet av mat och fikat själva på sin Facebooksida: Bistro Landsomberget bygger på ett koncept för allmänheten som vill njuta utav en god afterski kaffe, eller lättare maträtt.
Vi serverar: Burgers, Mini pizzor, smörgåsar och klassisk konditori utbud. Produkter: Street food som Burgers, Chicken wings, Pommes, Milkshakes, Konditori
Cafeteria · Hamburgerrestaurang · Snabbmatsrestaurang. Väl mött! Camilo Bustamante & Saad Mozher
Öppettider: Mån-Fred 16.30-21.00. Lö-Sö: 15.00-21.00 Ändrade tider se Facebook: Bistro Landsomberget

Ida Sundin - Årets Rossöbo

Stort Grattis till Ida Sundin från Backe som under nyårsaftonen fick motta priset som Årets Rossöbo! Såhär skriver Ida själv om utmärkelsen: (klicka på rubriken för att komma till texten)

För en ljus framtid

Gott Nytt Ljust år 2020 för Fjällsjö!!!

150 ljus tändes på torget under nyårskvällen - för en ljus framtid!
Varmt tack till alla som donerat marschaller!

Tryck på bilden för fler foton!
Foto: Gunnar Bergström

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.