Ida Sundin - Årets Rossöbo

Stort Grattis till Ida Sundin från Backe som under nyårsaftonen fick motta priset som Årets Rossöbo! Såhär skriver Ida själv om utmärkelsen: (klicka på rubriken för att komma till texten)

"TACK till alla som röstat fram mig till Årets Rossöbo - överraskande (backebo som jag är) och samtidigt väldigt roligt att få motta denna utmärkelse!

Jag ser många möjligheter till en levande glesbygd för de som bor och verkar här i området genom att erbjuda varierande aktiviteter. Det har det senaste året visat sig vara lyckat på olika sätt utifrån förutsättningarna tycker jag, tack vare alla barn, vuxna och seniorer som deltagit och alla privatpersoner samt företag och butiker som stöttat på olika sätt - stort TACK för det, ni har stor betydelse för fortsatt verksamhet genomförande av arrangemang. TACK även till Rossöns IF:s styrelse som hittills gått med på en hel del av mina tankar och idéer då mycket av det jag gör är i deras regi.

Som i de flesta fall kan mycket utvecklas och förbättras. Ofta kan det räcka med så lite som att lyfta blicken. Ett ord som dyker upp är samverkan. Samverkan byarna emellan. Det är ingen Rom-resa att ta sig från Backe till Rossön och tvärtom. Det går att samåka.

Vi har alla troligtvis nostalgiska minnen från uppväxten här i respektive hembygd, vi vill vår barndoms hembygd det bästa. Kanske helst så som det ”alltid har varit”. För det har känts tryggt. Men tider förändras. Världen förändras. Det kan tid att förändra attityder och tankesätt. I ett längre och hållbart perspektiv är det ändå ett måste tänker jag.

Ett konkret steg till attitydförändring är att Backe IF och Rossöns IF jobbar på att det ska vara möjligt att delta i varandras verksamheter utan att vara tvungen att lösa dubbla medlemskap. Inget märkvärdigt kan tyckas men agerandet i sig tar bort ett hinder från att avstå att ta sina barn på aktiviteter i grannbyn. Att en boendes i Backe kan hålla i aktiviteter i Rossön och att rossöborna kan rösta fram en backebo till ”Årets Rossöbo” tycker jag också visar att det finns hopp!
Idrott och rörelse kan bygga broar och förena!

Vi kan vara stolt över mycket i vår hembygd, oavsett om det är Rossön eller Backe. Vi kan älska vår hembygd. Så länge vi inte älskar ihjäl den.
Jag vill tro att vi kan hålla både Rossön och Backe levande. Om vi vill. Om vi försöker hjälpas åt byarna emellan. Det är i alla fall värt ett långsiktigt försök."

Foto: Ida Sundin privat

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.