april 2013

Tyck till om lekplats i Backe!

Information från Strömsunds kommun: "I Backe finns idag två lekplatser. Lekplatsen mellan Gamla vägen och Skogsvägen kommer att rivas och kommer inte att ersättas. Lekplatsen efter Strandvägen kommer att rustas upp alternativt flyttas till en mer centralt belägen plats. Vi vill gärna få förslag och synpunkter på placering av lekplatsen i Backe - lämna dina synpunkter här! Tyck till före den 31 maj."

Förslag från Backe Centralskola: "Vore det inte lämpligt att använda dessa pengar och göra en attraktiv skolgård vid Backe centralskola/Riddarens förskola? Skolgården ligger mitt i byn och under kvällstid ses ofta barn och ungdomar på den. Vi på skolan har gått in på kommunens hemsida och föreslagit att man rustar upp vår skolgård. Stöd gärna detta förslag."

Vad tycker ni?

Fjällsjö Framtids årsmöte

Fjällsjö Framtids årsmöte 23/4 2013

Fjällsjö Framtid har hållit årsmöte på Strandrestaurangen i Fjällsjöhallen. Mötet var välbesökt med ett 30-tal bybor på plats för att ta del av årsmöteshandlingarna, information, prisutdelningar och fika.

Årets Fjällsjöbo korades enligt traditionen och i år fick Östen Nilsson, Landsombergets eldsjäl, ta emot priset för sitt långvariga engagemang. Den nya utmärkelsen Guldhjärtat delades ut till Backes Hälsocentral för deras fina service och topplaceringar i patientundersökningar tre år i rad nu. Anna-Märta, Annette och doktor Olov var på plats för att ta emot en tavla med ett hjärtmotiv, donerad av Svartvik handpappersbruk.

Östen Nilsson är årets Fjällsjöbo

Grattis Östen!

"Östen har i alla år alltsedan Fjällsjö Alpina startat, ställt upp för backen med stort engagemang för barn och ungdomar, nybörjare och proffs helt utan egen vinning och med ett trevligt bemötande. Han är den osynlige mannen som alltid försöker hitta lösningar och lägger ner hela sin själ både för samhället och skidanläggningen. En verklig eldsjäl!"

Vårtecken

Våren är här!

Snön smälter, ljuset är tillbaka, tranorna, svanarna, kanadagässen, tofsviporna och spoven har anlänt, björnen har vaknat...

...och gruset är borta från torget och glassätandet är igång! :)

Ny marknad i Backe!

Nu har Backe en marknad för varje årstid!

Nytt för i år är vårmarkanden i Backe som kommer att hållas på torget den 11 Maj från kl. 10 - 15.00. Det kommer att bli torghandel, korvgrillning, tipsslinga, fina erbjudanden i butikerna och aktiviteter för barnen! Har ni något att sälja? Konsthantverk, hembakat m.m? Ring Inger Sjölander 070- 376 88 72.

Backe har fått en ny träffpunkt!

Välkommen till Backes nya hemsida!

Backe har fått en ny träffpunkt! Den här sidan är både för Backeborna själva, för besökare och för andra som är nyfikna på vår vackra by. Vi har samlat allt som Fjällsjöområdet kan erbjuda på ett och samma ställe, tänk vad mycket som finns häromkring!

Håll dig uppdaterad på senaste nytt. Vi har tagit över domänen efter Janne Holmberg och vill i hans anda fortsätta att rapportera om vad som händer på byn. Gamla Backe.nu´s populära gästbok heter nu ”anslagstavlan”, eftersom det var det som den användes som. En länk till Jannes nyhetsarkiv hittar ni längst ner på sidan.

Det vore kul om vi kan hjälpas åt att rapportera om vad som händer på byn och ni får gärna skicka in text och bilder till oss om ni har haft eller planerar något evenemang, eller har andra nyheter att komma med.

Med vänlig hälsning,

Fjällsjö Framtids styrelse

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.