Vandringen till boern

Det blev en fantastiskt fin vandringsdag i söndags

Solen sken och det var ett 20-tal vandrare som gick olika turer och möttes vid Jansjöboern för att njuta av grillad korv, pinnbröd och kokat kaffe vid lägerelden tillsammans. Det var roligt med så mycket folk! Vandrarna var både två- och fyrbenta och i åldrarna 3 till 89 år och vi hade även ett par långväga besökare från Tyskland. Den gamla fäboden väcktes minsann till liv under dagen! Barnen utforskade boerns alla skrymslen och vrår, hade en begravningsceremoni för en död fladdermus och klättrade på samma stenar som barnen generationerna tidigare klättrat på. Det plockades också både bär och svamp som proviant längs vägen.

Längsta turen började vid Lidtjärnsstigen och gick på revlarna förbi fångstgroparna, rundade Gammrågan och tog sista biten till boern över myren på den nylagda spången. Den kortare turen började vid Gammrågans strand och följde den gamla basvägen förbi hällmålningen Mystiska korset och vidare till boern. Den absolut kortaste stigen dit är en bakväg på endast några hundra meter och den når man om man kör bil mot Bergsjö och sen följer skyltningen till Jansjöbodarna. Stigen passerar en kallkälla där man kan dricka vatten på plats eller fylla en flaska att ta med sig.

Tack till Anna-Lene Westin som öppnade sin stuga för oss och till alla som hjälpte till med grillningen. Det är andra året i rad som Fjällsjö Framtid organiserar Vandringsdagen i Fjällsjös fina Vandringseldorado och vi hoppas på en fortsättning framöver!

Foto: Gunnar Bergström

För fler bilder besök Anders Westins blogg

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.