Tankar kring Landsbygdssriksdagen

Den 16-18 maj var det Landsbygdsriksdag i Sandviken. Riksorganisationen Hela Sverige ska leva, där också Fjällsjö Framtid är medlem, var arrangör. Mer än 700 personer fanns på plats för att diskutera, bli inspirerade och samlas kring landsbygdsfrågor och utveckling.

Varför är staden alltid normen? Fler människor bor på landsbygden! Tål att tänka på. Dags att vi sträcker på oss och visar både vår glädje och stolthet över livet på landet, och sätter press på våra rikspolitiker, våra lokala politiker att se till att bostäder, arbetstillfällen skapas på landsbygden! Partiledare från m, c, vp, s, mp, sd blev utfrågade om sin landsbygdspolitik, och fp och kd var representerade och talade då framför allt om EU... (Klicka på titeln för att läsa mer)

Vi som var med från Hela Sverige ska leva, Jämtlands län, höll egna miniseminarier med idéer som handlade om kultur, integration och återbäring av skatten på vattenkraftsfastigheter till det län/region/kommun som fastigheten ligger i. (Se särskild skrivning). Mer än 60 teman återfanns i seminarier som handlade om alltifrån kollektivtrafik, samåkning, attityder och en stor fråga var och är förstås omställning och klimatet. Kommunikation i vid mening, dvs telefon, fiber, bredband stod högt på agendan, vilket jag nu vill påminna alla Backebor att anmäla sitt intresse för – utan att för den skull binda sig i detta tidiga skede.

Samarbete i föreningslivet, samordning av aktiviteter och mötesplatser, vikten av att engagera unga i landsbygdsutvecklingen var också en skarp diskussionspunkt. Här kan vi i styrelsen för Fjällsjö Framtid glädjas extra, eftersom två yngre personer nu tagit plats i styrelsen.

Se också Fjällsjö Framtids bidrag till landsbygdsutveckling genom vår lista 1000 idéer som kommer publiceras här inom kort! Bidra och kom med idéer, så hjälps vi åt att förverkliga dem.

Inger Kraft Etzler
V ordf Fjällsjö Framtid

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.