Svar angående Rådjuren inne i Samhället.

 Har fått in ett flertal förfrågningar om det går att sätta upp varningsskyltar för Rådjurens som vistas på byn, bland annat omkring Mariebergsområdet, men även på Kramforsområdet.
Så här lyder svaret från Trafikverket:
Vid behov sätter Trafikverket upp tillfälliga viltvarningsskyltar utmed det allmänna vägnätet. De tillfälliga skyltarna sätts upp under en begränsad tid då vilt uppehåller sig inom eller i vägområdets närhet.  Syftet är att förbättra informationen till trafikanterna om tillfällig förekomst av vilt utmed det allmänna vägnätet samt att förhindra eller minska risken för sammanstötning med vilt.  Resultatet av detta har varit mycket positivt och det är grunden till det arbetssätt Trafikverket har idag med att använda sig av tillfälliga skyltar istället för permanenta.
Tillfälliga viltvarningsmärken sätts upp och tas ner av Trafikverkets entreprenörer i samråd med aktuellt jaktvårdsområde.
När vilt iakttas upprepat i närheten av vägen så kan vederbörande ta kontakt med jaktvårdsområdet på platsen så får de göra en bedömning och eventuellt kontakta vår entreprenör i området för utsättning av varningsmärken.

 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.