Summering av Fjällsjömarkna'n 2018

Då var Fjällsjömarkna'n över, och WOW vilken helg det har varit! Tusen tack till allihopa som hjälpt till, stort tack till alla sponsorer, artister, besökare & knallar! Vi fick ju även riktigt fint sommarväder vilket vi var lite oroliga över att inte få. Se bilder från marknaden här!

Helgen kickades igång på fredagen med "lekarna" i vanlig ordning. Det är en lagtävling med bland annat såpa-fotboll uppe på fotbollsplanen bredvid hembygdsgården.
På lördagen var det torghandel, servering, lekland för barnen med bl.a. hoppborg, ansiktsmålning, häst och vagntur och barndisco. På torgscenen underhöll PlöyBojz med livemusik hela dagen och en busslast med folk från föreningen Dans för Alla tog sig en sväng om på gröngräset! Skotertävlingarna var i full gång vid älven och i år uppträdde även stuntmännen från Rackartygarna till publikens stora förtjusning. Festkvällen var den bästa på länge med uppträdande av Emil Assergård med band, Ständut Blakk i partytältet och DJ Sundin som fick fart på discotältet. Allt som var med på Fjällsjömarkna'n kan ni se om ni klickar här.

På söndagen hade vi äran att få se Ida Sundin, ungdomsledare Backe IF, ta emot ett stipenduim från H.M. Konungens Jubileumsfond utav landshövdingen Jöran Hägglund. På sin facebook skrev landshövdingen följande tillsammans med en bild på Ida och honom; "Idag har jag haft nöjet att dela ut stipendium ur HM Konungens Jubileumsfond för ungdom i Sverige. Det gick till en verklig eldsjäl, en ledare som inspirerar och är en förebild: Ida Sundin i Backe IF. Delade ut det i samband med Fjällsjömarknaden". Det var även torghandel under dagen, lekland för barnen, musikunderhålling med Nobleze på torget och uppträdande med Cirkus Alexei vilket drog väldigt mycket folk!  Dagen avslutades med golfbollsrace, dragning av vinnare från marknadskortet och avtackning av förre marknadsgeneralen Arne Carlström!

Nu är det bara att ladda om inför nästa år. Hoppas vi ses då igen!

Från Fjällsjömarknans facebook; Ja då är årets marknad över. Trötta å slitna är vi nog alla i kommittén men så värt det när vi summerar helgen, det va nog längesen som det va sånt hålligång på Stenhammaren. Emil Assergård med band som gjorde en super bra show. När Ständut Blakk drog igång så blev det ett verkligt hålligång på dansbanan.. vi blev lite orolig ett tag; "håller golvet"? Bigriver Camp med sin trevliga personal skötte mat å dryck väldigt proffsigt. Vi kan inte allt annat än att vara nöjda. Största tacket skall nog ni alla ha som kom denna kväll å gjorde den värt allt slit.

Foto: Gunnar Bergström och Pärnilla Eriksson. För fler foton se Fjällsjö Framtids facebookssidas fotogalleri från marknaden!

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.