Språkcafé i Backe

Igår höll språkcaféet till på isen i form av ”skridskoskola” tack vare Fjällsjöskolan som lånade ut skridskor och klubbor. Det var första gången för många av flyktingarna att stå på ett par skridskor, men trots det så avancerade vissa från nybörjarstadiet till att spela hockey på mindre än två timmar!

Varje onsdag eftermiddag är det språkcafé på Byservicekontoret från kl.13-15. Caféet startades för att bli en naturlig mötesplats mellan flyktingar och bybor, en plats för att lära känna varandra och träna på svenska i väntan på att de får starta SFI-undervisning i Strömsund. Alla är välkomna, vi bjuder på fika! Ni behöver inte kunna engelska, svenska och kroppsspråk går lika bra det! Det är ingen avancerad språkundervisning, vi träffas och pratar över en kopp kaffe/té, utbyter erfarenheter och tränar språk. Ta chansen om kom och lär känna våra nya bybor!

Det är drop-in under öppettiderna och ingen föranmälan krävs. Deltagarna varierar från gång till gång beroende på hur många som gått vidare till svenskaundervisningen i Strömsund, blivit kallade på möten, eller redan flyttat vidare. Boendet i Backe är bara ett temporärt boende i väntan på uppehållstillstånd och kommunplacering, så folk kommer och går hela tiden.

 

 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.