Pressmeddelande

Öppet brev till Handelsbanken: Rädda kontanthanteringen

I ett öppet brev belyser nu Strömsunds kommun vikten av att kontanthanteringen vid Handelsbankens kontor i Backe, Hoting och Hammerdal blir kvar.
– Ert beslut är olyckligt. Strömsunds kommun vill att Handelsbanken återigen ska överväga att behålla kontanthanteringen vid bankens kontor i kommunen, skriver kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, (s), i ett öppet brev.

Så här lyder det öppna brevet till Handelsbanken. Brevet är också sänt till Länsstyrelsen och Region Jämtland Härjedalen för kännedom:

”Strömsunds kommun har noterat att Handelsbanken inom kort avser att sluta med kontanthantering över disk vid sina kontor i Backe, Hoting och Hammerdal.

Handelsbanken har tidigare framhållit lokalkontorens närvaro när andra banker lämnat de mindre orterna. Det framtidshopp detta gett i aktuella bygder är nu naggat i kanten. Nu finns det istället en stor oro för att kontoren helt kommer att försvinna. Banktjänster är en av flera viktiga servicefunktioner som de senaste åren försvunnit från området.

Utöver detta påverkas medborgare och företagare enligt nedan:

För den ideella sektorn, som är stor i vår kommun, kommer ert beslut att leda till mer krångel och kanske en ovilja att ta det viktiga uppdraget som kassör.

Ert beslut kommer att få stor påverkan på de som verkar i en glesbygd där begränsningar i mobiltäckningen försvårar för företagare att nyttja kortterminaler och där medborgare saknar bredband för att nyttja internetbanken.

Konsekvenserna kommer kanske bli än större för de som redan har en utsatt situation med knappa ekonomiska marginaler liksom hos de äldre som ibland känner oro för att använda nya tekniska banktjänster som till exempel swish.

Som ovan framgår anser Strömsunds kommun att ert beslut är olyckligt. Strömsunds kommun vill att Handelsbanken återigen ska överväga att behålla kontanthanteringen vid bankens kontor i kommunen.

Susanne Hansson
Kommunstyrelsens ordförande"

Källa: Strömsunds kommuns hemsida

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.