Nu blir det läsning!

I julas fick alla elever i Fjällsjöskolan var sin bok i julklapp. Det var tack vare bidrag från Strömsunds kommun, Lions i Backe, engagerade lärare och Silsjönäs Bygdegårdsförening. Idén kom från den läsinspirationsturné ,”Det är väl ingen konst att läsa, som Bygdegårdarnas Riksförbund anordnar. I slutet av januari kommer en släpkärra lastad med böcker till Silsjönäs! Eleverna kommer då till Bygdegården för att få mer inspiration till läsning och får träffa författaren Daniel Edfeldt från Östersund. Han har skrivit uppskattade böcker för barn, tex böckerna om Hjälparbyrån, men han har också arbetat som dator-och spelproducent. Vi hoppas på läslust för alla!

Vi hämtar en kärra lastad med böcker som har varit i Bräcke, och sedan kommer den att hämtas för att sedan besöka bygdegården i Boksjön i Västerbotten. Fyra bygdegårdar i Jämtland har hakat på med alltifrån bokcirklar till författarbesök. Förhoppningen är förstås att barn, unga och vuxna ska inspireras till läsning och inte minst ta vara på den guldgruva som våra bibliotek erbjuder:

Så här skriver läsprojektet:

Att vi läser allt mindre hör vi talas om i debatter, rapporter och undersökningar. Att läsa är viktigt och nödvändigt eftersom det hjälper människan att förstå historien, finna sig själv i samtiden och möta framtiden. Litteraturen skapar förståelse för andra människor och ökar tolerans och jämlikhet. Läsning är en demokratisk rättighet och är en viktig fråga att arbeta med på olika nivåer i samhället.”

Inger Kraft Etzler, Silsjönäs

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.