Matchsummering - Innebandy

-Matchsummering från Backe IF Innebandys facebooksida-

"Backe IF spelade igår mot Sundsvall City och hade minst sagt inga stora förväntningar att ha en chans mot detta topplag.

Efter redan 3 sekunder släpper Backe in 1-0, ett mål som fick målvakten Andreas Carlström att göra en mindre bra förflyttning och råkar då vrida sitt knä, men han väljer att fortsätta lite till. Strax därefter kommer andra målet från City. Trots 2 mål i baken efter redan 22 sekunder så lyfter Backe upp sig och lyckas göra både 1-2 och 2-2 genom Sebastian Bryntesson och Kenny Sjödin. City gör 2-3 efter nästan 7 minuter spelade och då väljer Andreas Carlström att kliva av. Christian Andersson får istället kliva in i målet och försöka göra det bästa av situationen. Efter några räddningar så får även han släppa ett mål bakom sig och ledningen ökas på till 2-4, vilket står sig perioden ut.

Den andra perioden är jämn och tight, inget av lagen gör något mål förrän 14:39 då John Berglund skickar en lång pass rätt på bladet åt Kenny Sjödin som inte gör några misstag och lägger in bollen lite lätt på sidan av Citys målvakt. Målet gjorde att Backe vinner mittperioden med 1-0. City var nära att göra mål väldigt många gånger men backarna gjorde sitt jobb och Christian Andersson tog de skott som han fick på sig.

I den tredje perioden gör inte Backe något mål, men visar prov på en riktigt bra defensiv, som för övrigt var bra i större delen av matchen också. Backe förlorar till slut med 3-7 men gör en riktigt stark match mot ett obesegrat lag som City är. Publiken visade sitt stöd och tyckte också att Backe gjorde en riktigt bra match!

Nästa hemmamatch är den 8:e mars kl 14:00 i Fjällsjöhallen, motståndet denna gång är Vattjoms IK. Ni är alla välkomna då igen och vi hoppas att publiken visar lika stort stöd som i matchen mot City!"