Lucka 19 - Hjärta Backes adventskalender

Lucka 19. Hjärta Backe Adventskalender/Julkalender
Aina Sundbaum på Ainas Kläder i Backe som slog upp portarna i somras delar inspirerande med sig av tips och erfarenheter hur kläder kan påverka och lyfta oss.
-Många klär sig i svart och svart är en basfärg, den går igen till allt så dels är det bra med svart därför. Men jag tror också att ju kurvigare och ju större vi är så tar vi gärna svart och vill dölja våra fina former, säger Aina och tillägger bestämt:
-Jag tycker att man ska framhäva det man har för det är insidan som räknas!
Pandemin gör att många håller sig isolerade - jobbar hemifrån eller undviker att träffa folk - och att måendet påverkas av omställningen är ofrånkomligt. Där kanske klädseln kan hjälpa måendet till det bättre.
-Varje dag är en ny dag och det finns alltid något att fira och därmed en anledning att välja ett finare plagg. Vi påverkas av det vi ser i spegeln, säger Aina.
Färger spelar in en hel del - rött är en mer varm färg medan blått är mer svalt och orange ger känsla av glädje exempelvis. Just en klick färg kan göra mycket.
-Nu i juletid är det mycket rött - en eldig och kärleksfull färg - som går jättebra bra ihop med grått eller svart, förklarar Aina.
Aina reser runt på äldreboenden för försäljning av kläder varvat med att hålla sin klädbutik öppen, en service för att de som inte har möjlighet att komma ut i klädaffärer kan se, känna och prova kläder för att fylla på garderoben. Modevisningar anordnas för PRO-föreningar eller andra föreningar.
-Ofta tar vi det som finns längst fram i garderoben då vi är bekväma av naturen, men många på äldreboenden har upptäckt att de passar i färger och stilar som de tidigare inte trodde att de skulle passa i, säger Aina och tillägger:
-Du ska vara trygg i det du har på dig, tycka om plaggen och känna att ”det här är jag”. Det handlar om den inre tryggheten!
Som avslutande ord att ta med sig in i julen och kommande år vad gäller kläder och utseende påminner Aina:
-Vi är ju jättevackra oavsett hur vi ser ut och det är vad vi måste poängtera!
TACK Aina

Källa: Hjärta Backes facebook sida Foto: Ida Sundin


#ainaskläder
#ainaskläderibacke
#adventskalender
#julkalender
#hjärtabackeadventskalender
#hjärtabackejulkalender
#hjärtabacke
#hjärtafjällsjö
#hjärtabackefjällsjö
#backe
#fjällsjö
#backefjällsjö
#strömsundskommun
#jämtland
#ångermanland
 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.