Loomis försvinner från Backe

Redan under 2014 hänvisades föreningar och företag i byn att använda sig av värdebolaget Loomis för att sätta in sina kontanter. Handelsbanken i Backe har from 1 nov 2015 nu slutat med kontanthantering även för privatpersoner. Senaste nytt: Betaltjänsten Loomis försvinner från Backe from 1 Januari 2016.

Fjällsjö Framtid har nyligen mottagit följande meddelande. "Deponering av insättning: Vi vill meddela våra kunder som använder sig av deponeringsskåpet på Handelsbankens kontor i Backe att detta kommer att stängas från och med den 1 januari 2016. Vi hänvisar istället till serviceboxen i Strömsund”. Företagare och föreningar i Backe som hittills använt sig av denna betaltjänst för att sätta in pengar (efter att Handelsbanken avsagt sig kontanthantering) kommer alltså from årsskiftet behöva köra till Strömsund med kontanter. Exempel: För Blomsterhörnet i Backe innebär detta att behöva stänga butiken och köra 10 mil för att sätta in pengar och dessutom behöva betala för själva tjänsten av insättning.

Hur går vi vidare? Ska landsbygden och Backe med omnejd överleva???

Regeringen har satt upp följande mål för kontanthanteringen i samhället: ”Alla i samhället bör ha tillgång till grundläggande betaltjänster. I första hand bör marknaden tillhandahålla dessa tjänster och staten övervaka att så sker. Statens ansvar för de grundläggande betaltjänsterna bör  endast omfatta de orter och den landsbygd där behoven av grundläggande betaltjänster inte tillgodoses av marknaden. Företag, föreningar och privat-personer ska ha goda möjligheter att göra uttag/insättningar av kontanter på kreditinstitut, hos betaltjänstleverantörer eller på annat sätt. Staten har ett ansvar för att dessa tjänster fungerar i det fall  marknaden inte tillhandahåller dem”. Källa: www.regeringen.se

 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.