Köksvandring i Backe

mottagningskok_slottet_riddarensfsk
mottagningskok2_slottet_riddarensfsk
mottagningskok_borgen_riddarensfsk

Idag 24 februari var alla politiker i Strömsunds kommuns kommunstyrelse inbjudna på köksvandring i Backe för att titta på de tilltänkta mottagnings och beredningsköken på Strandrestaurangen, Riddarens förskola samt Älvgårdens särskilda boende. Det var många som inte hade möjlighet att komma, men på plats var Anders Bryntesson (rd), Steve Svensson (sd), Per Hedström (v) och Kerstin Hedström (v). Vi visade lokalerna och besökte tillagningsköket i Backe.

Om det beslutas att lägga ned tillagningsköket i Backe imorgon så kommer uppgifterna att delas upp på Hotings kök, Strandrestaurangen och de olika mottagningsköken. Det är oklart vilka ytterligare arbetsuppgifter som kommer att behöva göras i mottagningsköken på Riddarens förskola, men i dagsläget lagas endast frukostgröt på plats, samt frukost och mellis görs iordning av personalen men lunchen kommer levererad varm till platsen.

Strandrestaurangen kommer att bli tillagningskök och behöva koka potatis, pasta m.m. till ca 150 personer. Det kommer även behöva göras sallad till alla. En person ska åka från Hoting till Backes Strandrestaurang för att förebereda för lunchen här på plats. Vi efterlyser miljötänket i dessa transporter av både mat och personal! Vi anser inte att lokalen i dagsläget är anpassad till vad som förväntas av den. Det saknas tex. utrymmen för beredning, förråd, personalutrymme, personaldusch, bristande ventilation samt belysning. Diskutrymmet har felsluttande golv och varuintaget ligger trångt till för att ta in matleveranser utifrån. Inga kostander för anpassningar har gjorts i kommunens kalkyl.

Älvgårdens boende har tre kök, varav två som fungerar som de ska. De har fått nya microvågsugnar inköpta, men dom är enligt peronalen väldigt högljudda och inte så effektiva. Här ska det alltså värmas mat en gång om dagen, samt tillredas gröt om mornarna. Lunchen ska leveras varm och middagen ska nog komma kall för att värmas här på plats? Mycket är ännu oklart i frågan.

Bilderna visar de tilltänkta mottagningsköken på riddarens förskola och älvgården

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.