Klart med nya Leaderpengar!

Både Fjällsjö Framtid och Backe IF har haft glädje av Leader3sam. Nu har klartecken givits av Jordbruksverket för Leader3sam 2.0!

Jordbruksverket meddelar idag att Leader 3sam 2.0 fått klartecken att påbörja arbetet med lokalt ledd utveckling i Ragunda och Strömsunds kommuner. Leader 3sam 2.0 är det femte området i Sverige som fått klartecken att börja med arbetet. Det kommer att ske enligt den lokala utvecklingsstrategi som projektet arbetat fram under det senaste året.

Insatser inom fem områden:

Budgeten för programperioden 2014 till 2020 är 34 miljoner kronor. Insatser inom följande fem insatsområden ska främja utvecklingen i området: Attityder och engagemang; Utveckling av näringsliv och arbetsmarknad; Infrastruktur, boende och mötesplatser; Gröna näringar, vatten och miljö; Hållbar turismutveckling.

För ytterligare information kontakta:
Jan-Owe Johansson, ordförande, 070-174 62 10, jojo@3sam.eu
Sören Oscarsson, verksamhetsledare, 070-360 60 23, soren@3sam.eu
Annakarin Olsson, projektsamordnare, 070-550 82 66, annakarin@3sam.eu
Webbplats: www.3sam.eu

Leader är en metod för landsbygdsutveckling inom EU som står för utvecklingskraft och lokala initiativ. Leadermetoden står för samverkan mellan människor och organisationer och samsyn kring områdets sociala, ekonomiska och ekologiska utveckling. Det unika med Leader är att alla har chans att vara med och påverka den lokala utvecklingen genom att driva en idé och söka medel för att genomföra ett projekt.

 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.