Handla lokalt!

...Dessutom vill jag bara säga: HANDLA LOKALT! Överallt i hela landet pågår kampanjer som handlar just om detta. Jag citerar från en annan ort i Sverige: ”Till och från möter jag företagare i kommunen som beskriver hur endast en liten ökning av deras försäljning skulle göra att de skulle gå från röda till svarta siffror. För en lanthandlare kan det handla om så små summor som 100kr/person i månaden. (ungefär en limpa, två liter mjölk, en yoghurt och ett paket kaffe). Lägger man dessa köp i lanthandeln istället för i storköpet så kan det vara det som gör att butiken klarar sig hela året.”

Ett köpbeteende påverkar vårt närsamhälle. Vill vi ha möjlighet att handla våra matvaror och annat nära oss, så måste vi som konsumenter vara med och påverka. Nära är bra. Vad kostar bränslet när vi lämnar byn för att handla??

Och så här tänker man på Bjärehalvön med sju skäl att handla lokalt:

STARKARE KOMMUN

Mer pengar cirkulerar i din kommun när inköpen görs hos lokala handlare. Lokala handlare och näringar gör också ofta sina inköp hos andra lokala handlare. Det ger bättre förutsättningar för en bra kommunal skattebas, ett brett utbud och en stark lokal ekonomi.

LEVANDE ORTER ÄR ATTRAKTIVARE

Med ett starkt lokalt handels- och näringsliv blir tätorterna mer livfyllda. Fler lokaler hyrs ut för att hysa verksamheter och fler människor kan se din kommun som ett attraktivt boendealternativ. Då blir förutsättningarna för kommunal service - skola, vård och omsorg också bättre.

FLER BUTIKER GER FLER JOBB När fler gör sina inköp lokalt behövs fler anställda i de befintliga verksamheterna. Det gör också att nya småföretag ser möjligheter att etablera sig och dra till sig ny arbetskraft. Fler kan bo på orten och underlaget för företagande kan förbättras ytterligare.

OMTANKE OM MILJÖN Att förflytta sig långt med bil kostar - för dig och för miljön. Stora utsläpp genereras av bilåkande till och från shopping. Genom att gynna din lokala handlare sparar du inte bara bensinpengar och gör miljön en tjänst. Du bidrar även till att andra har möjlighet att göra detsamma.

ÄKTA PERSONLIG SERVICE I din lokala butik är du igenkänd och möts med personlig omsorg. Du kan snabbt få hjälp om du behöver byta eller komplettera ditt inköp.

BÄTTRE GOODWILL Ideella föreningar, idrottsrörelsen och skolklasser kan lättare etablera samarbeten och få stöd och bidrag från livskraftiga lokala företag. Föreningar och affärer är båda mötesplatser och viktiga inslag för ett levande lokalsamhälle.

ÖKAD TURISM En attraktiv lokal detaljhandel ger positiva avtryck hos besökare. Bilden av trevliga och lättillgängliga butiker med brett sortiment och bra service tar man gärna med sig och förmedlar till andra. Det ger förutsättningar för ökad turism och därigenom ökade intäkter för både handel och kommun.”

Vid dessa rader Inger Kraft Etzler, Hela Sverige ska leva, Jämtlands län

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.