Fjällsjöälvens scoutkår - Alltid redo!

I Backe finns nu en nystartad scoutkår med två patruller, Bävrarna och Björnarna. Efter scoutkåren i Ramsele avvecklades bestämde sig några av scoutföräldrarna för att låta den leva vidare i Backe i stället, så att barnen kunde fortsätta med scouting!

Höstens terminsprogram är inspirerat av Harry Potter och scouterna har bl.a fått sy mantlar och tälja trollstavar för att träna på sy- och tälj kunskaper. STORT TACK till Loppisbröderna i Backe som gett kåren ett startbidrag för inköp av material som behövts för uppstarten!

Sista helgen i september bar det av på hajk till Jansjöboern i vårt Vandringseldorado. 14 scouter vandrade ca 2 km till lägerplatsen där de äldre scouterna tältade och de yngre sov över i stugan vid boern. Tack till Anna-Lene Westin för utlån! Här bars det vatten från kallkällan, hackades kilovis med grönsaker, tränades på matlagning på stormkök och över öppen eld. Första hjälpen, kniv- och yxkunskap stod på schemat och höjdpunkten för många var grillning kring lägerelden vid skymningen. Det här gör vi om!

/Fjällsjöälvens scoutkårs styrelse
Ni som har barn från 8 års ålder som är intresserad av att gå med i scouterna får gärna göra en intresseanmälan på denna länk:
www.scouterna.se/hitta-scoutkar/jamtlands-lan/stromsunds-kommun/fjallsjoalvens-scoutkar/

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.