En pumptrack är på gång i Backe!

Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid har säkrat finansiering för att anlägga en modern bikepark, med en pumptrack och skillspark, vid idrottsplatsen i Backe. Finansiärerna är Allmänna Arvsfonden och Leader3sam. Projektet är ett samarbete mellan Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid, Backe Idrottsförening och Backe Event. Beslut är klara från båda aktörer men besked väntas för bygglov. Går allt enligt planerna så kan bygget påbörjas våren 2021. (Klicka på titeln för att läsa mer!)

Nyfiken på att se mer? Klicka här!

Lockar till spontanidrott och rörelseglädje!
Vår plan är att bygga en inbjudande pumptrack med banor som passar alla åldrar som uppmanar till spontanidrott - ett bra komplement till organiserad idrott, och som kan uppmuntra fler barn och unga att röra på sig i vardagen! Tillgänglig inte bara för cyklar utan även skateboards, kickbikes, inlines m.m. En sport som kan utövas på ett lekfullt och innovativt sätt av både barn och vuxna. Projektet främjar både folkhälsan, byandan och besöksnäringen.

En pumptrack är en bana där man med hjälp av en pumpande rörelse driver en cykel framåt istället för att trampa. Vår pumptrack kommer att vara ca 600kvm stor och tillgänglig för ca 25 åkare i taget.

En skillspark har naturliga hopp och balanselement där barnen kan träna koordination och balans. Skillsparken kommer att ligga i anslutning till pumptracken och tillsammans kan de erbjuda varierande och roliga utmaningar för barnen i både Backe och närliggande orter!

Idag får man åka över kommungränsen för att ta sig till närmsta pumptrack som finns i t.ex. Åre och Myrviken. Vår förhoppning är att vår planerade bikepark kan locka både lokala och långväga besökare!

Detta är en del i planen för att utveckla Backes aktiviteter och besöksnäring. Ett fint komplement till vårt Vandringseldorado, Landsombergets skidanläggning och övriga idrottsanläggningar m.m.

 

Nyfiken på att se mer?

 

 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.