Emmielinda och Hugo - årets Backe IF stipendiater

Grattis till 2017 års stipendiater, Emmielinda Andersson och Hugo Johansson

Motivering Per Carlströms stipendium 2017:

Båda har funnits med sedan nystarten av skidverksamheten och visat såväl träningsflit och god kamratskap som positiv inställning till att testa olika moment på träningen och att lära sig. Med den nyfikenhet och rörelseglädje de utstrålar har de trots utmaningar fortsatt kämpa utifrån sina förutsättningar och därmed utvecklats.

Emmielinda visade i år hur hon vuxit i både mental styrka och mod då hon vid Nordiska Ungdomsspelen i Östersund självmant valde att skejta hela sträckan på 3km i sin tävlingsklass, trots endast en träning med skejt i hela sitt liv innan. Med ödmjukhet inför uppgiften tog hon sig lugnt och metodiskt runt banan utan ett enda stopp och korsade mållinjen med ett leende. Att ha som inställning att göra sitt bästa oavsett förutsättning och ha en avslappnad attityd räcker långt.

Hugo visade både vilken trygghet i sig själv han besitter och sportsligt uppträdande då han vid skidtävlingen I Tages Spår i Vilhelmina tog beslutet att stanna mitt under sitt pågående tävlingsåk för att hjälpa en deltagare som ramlat och tappat ena skidan. Resultatet är inte det viktigaste enligt honom, utan att ha roligt och träffa kompisar - vilket tydligt märks på attityden. Att inte hänga upp sig på enbart placering inom idrott utan istället se var och en och hjälpa de som behöver är en styrka.

Dessa egenskaper gör dem båda till fina och viktiga förebilder för andra, inom såväl längdskidor och andra sporter som utanför idrotten!

Text och foto: Backe IF skidor

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.