Backe Got Talent 2022

Åtta unga modiga talanger ställde sig på scenen under Fjällsjömarknadssöndagen. Förväntan hängde i luften när de innan showen samlades nedanför scenen för en genomgång om vad som komma skall. De tävlande fick i tur och ordning provhålla mikrofonen och säga några ord. Barnen hade klätt upp sig och några hade glitter och målade ansikten och de satt på de främsta bänkraderna och väntade nervöst på sin tur. Nu var det bara minuter kvar till start. Emilia Nilsson som var programledare, iförd blinkande hög hatt, hälsade publiken välkomna. CA 150 personer hade samlats framför torgscenen för att se showen! (klicka på titeln för att läsa hela artikeln)

Först ut på scenen var Lykke Hedström, Emma Jönsson och Elsa Jönsson, 9 år. Rök fyllde scenen och Lykke sjöng Olivia Lobatos sång Syrener med mycket inlevelse och känsla, hennes dansare var mycket proffsiga de med! Ester Sós och Alicia Nilsson, båda 6år, framförde sedan JLC's Sommar sommar sol och de både sjöng, dansade, hoppade och snurrade rytmiskt på gymnastikband. Ester stannade sedan kvar på scenen för att ta emot lillebror Ervin som entrade scenen med sin nalleryggsäck. Han sätter sig på sin lilla stol och plockar upp en rubiks kub, också i form av en nallebjörn, och visar Emilia hur man löser den. Sen får Emilia en egen kub och han duellerar henne och smilar medan publiken klappar i takt - Ervin 3 år vann duellen! Sedan var det Othilias tur att inta scenen. Othilia Strömqvist, 5 år, sjöng Miss Li's låt Porslin och fick mycket beröm av juryn för att hon lyckats memorera hela låttexten! Sista framträdandet bjöd Sofia Makarova på - 12 åringen sjöng en sång på franska med otrolig taktkänsla och kraft. P.g.a. teknikstrul sjöng hon andra halvan av sången a capella och imponerade stort på publiken!  

Juryn, som bestod av Margareta Mårtensson, Jessica Andreasson, Eivor Segersten och Jonte Abrahamsson, var imponerade och alla fick mycket beröm för sina insatser. Alla barnen gjorde fantastiska framträdanden och juryn delade ut både medaljer och diplom till alla deltagare. Men juryn hade även en pokal att dela ut och vinnaren av Backe got Talent 2022 blev Ervin Sós - The Rubik's cuber! Guldkonfettin seglade ner över en överraskad liten pojke som sedan tog mot pokalen och höjde den mot skyn. Backe got Talent måste vi göra om nästa år gott folk! Hem och träna nu allesammans :)

Speciellt tack till alla deltagare, juryn, och till Strömsunds kommun som i samarbete med fjällsjömarknan och Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid arrangerade Talangjakten!   

Foto: Gunnar Bergström och Jessica Andreasson. Fler foton kan ses på Fjällsjömarknans facebooksida

 

Läs ÖP artikel här

 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.